Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, "yangının sebeplerini ortadan kaldırmamız ve bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmemiz lazım" dedi.

11.05.2013 12:35

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, "yangının sebeplerini ortadan kaldırmamız ve bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmemiz lazım" dedi.

Osmaniye'de Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı yapıldı. Toplantı Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer'in sunumu ile başladı. Osmaniye'nin yüzde 48'inin orman olduğunu ifade eden Acer, Osmaniye'deki ormanların yüzde yüzünün yangına hassas olduğunu belirtti. Acer, "2012 yılında 35 orman yangını meydana gelmiş, 522,4 Hektar ormanlık alanımız zarar görmüştür. Son 10 yılda yıllık ortalama 20 adet orman yangını meydana gelmiş ve yıllık ortalama 91,5 Hektar alanımız tahrip olmuştur. Temmuz ve Ağustos ayları orman yangınları açısından en riskli dönemdir. Yanan alanların tamamı, yeniden orman olarak tesis edilmiştir ve herhangi bir arazi kaybımız yoktur" dedi. Osmaniye'de 26 adet orman havuzu bulunduğunu da söyleyen Abdurrahman Acer, şöyle devam etti:

"Her 5 kilometrede bir 450 tonla 3 Bin Ton arasında değişen oranlarda yangın havuzları oluşturduk. 26 yangın havuzumuz var. Ayrıca 2013 yılı Osmaniye'de Defne Yılı ilan edildi. 1 milyon Defne fidanı hazır ve bu fidanlar bu yıl içerisinde dikilecek."

Toplantının devamında Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan ise 24 maddeden oluşan 2013 yılı orman yangınları ile mücadele komisyon kararlarını okudu.

VALİ CERRAH, "YANGININ SEBEPLERİNİ ORTADAN KALDIRMAMIZ VE BU KONUDA VATANDAŞLARIMIZI BİLİNÇLENDİRMEMİZ LAZIM"

Toplantıda konuşan Vali Celalettin Cerrah ise önemli olanın yangınların çıkmasını engellemek olduğunu ifade ederek, "Geçen yıl 522 Hektar gibi büyük bir alan yangına maruz kaldı ve önemli bir zarar meydana geldi. Bu nedenle yangınların sebeplerini ortadan kaldırmamız ve bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmemiz lazım" diye konuştu.

Yangın havuzlarının yapılmasında emeği olan İl Özel İdaresi ve Belediyelere de teşekkür eden Vali Cerrah, şunları söyledi;

"Yangın havuzlarının çok büyük faydasını gördük. Göletlerimiz, havuzlarımız, barajlarımız var ve yangını söndürecek su bulma açısından şanslı bir iliz. Ancak bölgemizin büyük bir kısmının ormanlık olması, bu ormanlık alanın çalılık ve dikenlik alan barındırması, hareket kabiliyetini kısıtlaması ve yangının sıklık sebebiyle çabuk sıçraması da şansızlığımızdır. Bu zorluklara karşın orman yangınlarını önlemek ve yangın çıktığında da kısa sürede söndürmek için gayretle çalışıyoruz. Ayrıca yanan orman alanlarını ağaçlandırarak arazi kaybını ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz."

TAG Otoyolu kenarındaki arazinin sağlı sollu ağaçlandırıldığını da belirten Vali Cerrah, "Sayın Başbakan'ımızın otoban kenarındaki arazinin ağaçlandırılması ile ilgili talimatları var. Uzun süredir de bu konuda çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu. Vali Cerrah sözlerinin sonunda 2013 yılını yangınsız geçirmeyi temenni etti.

Toplantı sonunda, Adana Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı olarak atanan Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan'ı yeni görevi dolayısıyla kutlayarak, hediye verdi. Vali Cerrah da Hasan Bozan'a yeni görevinde başarılar diledi.

Orman İşletme Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Celalettin Cerrah başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Halit Deveci ve Ali Çağlar, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bölge ve İl Müdürleri katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement