Ortaca'da 2013 Hac Seminerleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Ortaca'da 2013 Hac Seminerleri Başladı

Ortaca\'da 2013 Hac Seminerleri Başladı

Ortaca'da 2013 yılında kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Ortaca Merkez Çarşı Camisinde hac seminerleri verilmeye başlandı.

19.06.2013 15:19

Ortaca'da 2013 yılında kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Ortaca Merkez Çarşı Camisinde hac seminerleri verilmeye başlandı.

Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş ve Ortaca İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler tarafından Ortaca Merkez Çarşı Camisinde verilen ilk eğitim seminerine Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman ilçelerinden gelen elli iki hacı adayı katıldı.

Hacı adaylarına, ibadetlerini eksiksiz yerine getirebilmeleri amacıyla bu seminerleri düzenlediklerini bildiren İl Müftüsü Hasan Başiş, hac farizasının önemine de değindi. Beş hafta sürecek olan seminerlerde hacı adayları; hac hazırlıkları, seyahat ve intikal, hac ibadetinin önemi ve sosyolojik yansımaları, haccın yapılış şekli, hac menasikinde takip edilecek hususlar, kul hakkı ile Mekke ve Medine'deki ziyaret yerleri konularında eğitim verilecek.

Hacı adaylarının, seminerde öğrendikleri sayesinde ibadetlerini daha kolay ifa edeceğini belirten İl Müftüsü Hasan Başiş; "Kutsal topraklara gidiş ve dönüş seyahatlerinde bir takım sıkıntılar yaşanabilir. Ancak hacı adaylarının bu konularda sabırlı olmaları gerekir. Hac farizası İslam'ın beş şartından biridir. Ülkemizde her yıl yüz binlerce insanımız kutsal topraklara gidip hacı olmak için müracaat ediyor. Kur'ada ismi çıkan kardeşlerimiz bu görevini ifa ediyor. Şimdiden tüm hacı adaylarımızın haclarının mebrur ve makbul olmasını diliyoruz" dedi.

Ortaca İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler ise, hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada; "Bizim hacı adayları olarak bugünden itibaren kendimizi hacca hazırlamamız gerekmektedir. Mekke ve Medine'de vaktimizi kulluk bilinci ve şuuru içerisinde çok iyi değerlendirelim. Orada vaktimizi gafletle değil, dedikodu ve gıybetten uzak durmak suretiyle bol bol ibadet ederek geçirelim ve tüm insanlık için dua edelim" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca'da 2013 Hac Seminerleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement