Ortaca'da Aile Eğitimi Kursu - Son Dakika
Yerel

Ortaca'da Aile Eğitimi Kursu

Ortaca\'da Aile Eğitimi Kursu

Muğla’nın Ortaca ilçesinde düzenlenen Aile Eğitimi Kurs Programına katılan 37 öğrenci velisi sertifikalarını aldı.

14.10.2015 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen Aile Eğitimi Kurs Programına katılan 37 öğrenci velisi sertifikalarını aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce programlanan Aile Eğitimi Kurslarına katılan Ortaca Atatürk İlkokulu öğrenci velisi 37 kişi kurs bitirime belgelerini aldı.

Atatürk İlkokulu Çok Amaçlı salonunda düzenlenen belge törenine Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Hasgül, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ekrem Gürhan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Top, Atatürk İlkokulu Müdürü İbrahim Kaplan, Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı ve Aile Eğitimi Eğitimcisi Tacettin Karol ile birlikte kursiyer veliler katıldılar.

Aile Eğitimi Eğitimcisi Tacettin Karol törende yaptığı konuşmada; "Anne Babalık becerileri doğuştan getirilen değil, sonradan öğrenilen becerilerdir. Bu nedenle, hem bireysel gelişme sorumluluğunun hem de anne baba olmanın gereği, bu becerileri kazanarak aile içi ilişki kalitesine değer katmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce 0-18 yaş arası çocuk sahibi anne babalar, bebek bekleyen anneler, çocuk sahibi olmayı düşünen ve çocukların bakımı ile sorumlu yetişkinler için hazırlanmış olan "0-18 yaş aile eğitimi kurs programı" bu temel düşünceden hareketle oluşturulmuştur. 0-18 yaş aile eğitimi kurs programı; 0-3, 0-6 (erken çocukluk), 7-11( okul çağı), 12-18(ergenlik) dönemlerini kapsayan bölümler halindedir ve her bir yaş aralığı 14 hafta olarak düzenlenmiştir" dedi.

Konuşmanın ardından kursiyerlere kurs bitirme belgeleri verildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca'da Aile Eğitimi Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement