Osmaneli'de Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Kursu Açıldı

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İş-Kur ile Ziraat Odası işbirliğinde Osmaneli'de örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu açıldı.

24.04.2014 17:33

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde Osmaneli ilçesinde "Örtü altı sebze yetiştiriciliği" kursu açıldı.

İş-Kur İl Müdürü Ayhan Tozan, Ziraat Odası'nda düzenlenen kursta, kadın çiftçilere yönelik il genelinde örtü altı sebze yetiştiriciliği kursları açtıklarını belirterek, şu ana kadar 200 bayan çiftçinin kurslara katıldığını bildirdi.

Kurslarda, çiftçilere bilinçli tarım yapmalarını ve gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesini amaçladıklarını ifade ederek, "Ürünlerin kalitesinin artırılması, çevre dostu uygulamaların ve teknolojilerin tanıtılması gibi yararlar sağlanarak çiftçilerimizin ekonomik aktivitelerinin ve yaşam kalitelerinin artırılmasında eğitim çalışmalarının öneminin idraki içindeyiz. Ayrıca, köylerde yaşayan genç çiftçilerin göç etmesini önlemek olacak" dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Diker de kurslarda örtü altı üretim teknikleri, toprak hazırlığı, budama, gübreleme, kültürel bakım, domates hastalık-zararlıları ve mücadele yöntemleri hakkında eğitim verileceğini bildirdi.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver ise kente özgü olan sebze ve meyve yetiştirilme tekniğini bilimsel olarak çiftçiye öğretmeyi ve aynı zamanda kursiyerlere meslek edindirmeyi amaçladıklarını söyledi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement