Osmek Sergisi Göz Kamaştırdı - Son Dakika
Yerel

Osmek Sergisi Göz Kamaştırdı

Osmek Sergisi Göz Kamaştırdı

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına (OSMEK) katılan kursiyerlerin hazırladığı eserlerden oluşan ebru, koza ve el sanatları sergisi, Ördekli Kültür Merkezi’nde açıldı.

03.05.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına (OSMEK) katılan kursiyerlerin hazırladığı eserlerden oluşan ebru, koza ve el sanatları sergisi, Ördekli Kültür Merkezi'nde açıldı.

OSMEK tarafından düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerin 8 aylık eğitim döneminde hazırladıkları eserlerden oluşan serginin açılışına Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, kurs hocaları ve kursiyerlerle vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan OSMEK sorumlusu Güler Nalbant, 2010 yılından itibaren düzenlenen kursların sonunda düzenledikleri sergilerle, kursiyerlerin dönem boyunca yaptıkları eserleri bir anlamda görücüye çıkartıp, kursiyerleri taçlandırdıklarını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu da, yaptığı konuşmada belediye olarak düzenledikleri kurslara katılanların, aynı zamanda birer meslek sahibi olduğunu söyledi. Selimoğlu, "Başkanımız Mustafa Dündar, özellikle ev hanımlarımız ve genç kızlarımızın, unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzün yaşatılması ve onların birer meslek sahibi olmalarını sağlamak adına, 4 yıldır OSMEK kurslarına büyük bir önem veriyor. Bu yıl düzenlenen kurslarımıza, yaklaşık 3 bin civarında kursiyer katılarak, 32 farklı branşta düzenlenen 200 kursumuzda eğitim alarak birer meslek sahibi oldu. Başarılı kursiyerlerimizi kutluyorum" dedi.

Ebru ve koza sanatı öğretmeni Oya Taşman, Osmangazi Belediyesi Halk Eğitim Merkezi ve OSMEK işbirliğinde düzenlenen kurslarda, birbirinden değerli eserler ortaya çıktığını söyledi. Taşman, "İlk kez uyguladığımız bir teknikle, Bursa gelinlikleri ve kaftanları kitabında yer alan plastik çiçeklerden yapılmış bir gelinliği, ilk kez koza levha sanatı tekniği uygulayarak yepyeni bir eser ortaya çıkarttık. Tamamen ipekten olan bu gelinliğimiz bu alanda bir ilk olup, dileyen genç kızlarımız tarafından da kullanılabilir durumda. Böyle güzel eserlerin ortaya çıkmasında, kültürümüzün yaşatılmasında büyük desteği olan Başkanımız Mustafa Dündar'a da, desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Tel kırma ve el nakışı öğretmeni Selime Murat'ta, 8 aylık kurs boyunca öğrencilerine Osmanlıdan günümüze kadar gelen tel kırma sanatını koza ile birleştirerek, nakış, ipek ve tel kırmayı aynı tabloda buluşturduklarını, ortaya çok güzel eserlerin çıktığını söyledi. Ebru, koza, katı, tel kırma, el nakşı ve koza tablolardan oluşan yaklaşık 120 eserin bulunduğu OSMEK sergisi, bir hafta süreyle Ördekli Kültür Merkezi'nde sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmek Sergisi Göz Kamaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement