Ösys Yerleştirme Tercihi Yapacak Gençlere İşkur'dan Meslek Tanıtım Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Ösys Yerleştirme Tercihi Yapacak Gençlere İşkur'dan Meslek Tanıtım Hizmeti

Ösys Yerleştirme Tercihi Yapacak Gençlere İşkur\'dan Meslek Tanıtım Hizmeti

Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürü Ramazan Tatar, müdürlük olarak tercih yapacak gençlere meslek tanıtım hizmeti verdiklerini kaydetti.

07.07.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürü Ramazan Tatar, müdürlük olarak tercih yapacak gençlere meslek tanıtım hizmeti verdiklerini kaydetti.

İşkur Müdürü Ramazan Tatar, 2014-ÖSYS yerleştirme tercih başvurularının 7 Temmuz tarihi itibariyle başladığını, adayların YGS ve LYS'de almış oldukları puanlara göre kendilerine uygun bir meslekte tercih yapmalarının büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Ramazan Tatar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu kapsamda tercih edecekleri meslekler hakkında detaylı bilgi almak isteyen gençlerimiz kurumumuzun internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) yer alan 'Türk Meslekler Sözlüğü' sayfasını (http://esube.iskur.gov.tr/Meslek/meslek.aspx) inceleyebilirler. Bu sayfada yer alan 'Meslek Adı' hanesine, bilgi almak istediği mesleğin adını yazıp 'Ara' butonuna tıklayarak meslekleri listeleyebilirler. Listedeki 'meslek kodu' kısmında yer alan numaraya tıkladıklarında o meslekle ilgili kısa bilgi edinebilecekleri gibi sağ tarafta bulunan Word formatındaki dosyayı bilgisayara indirerek aradıkları meslek hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirler. Ayrıca gençlerimiz, tercih tarihleri süresince Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze başvurarak iş ve meslek danışmanlarımızdan da bizzat yardım alabilirler. Üniversite adayı gençlerimize kurum olarak başarılar diliyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ösys Yerleştirme Tercihi Yapacak Gençlere İşkur'dan Meslek Tanıtım Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement