"Otomotiv Zirvesi" - Son Dakika
Yerel

"Otomotiv Zirvesi"

"Otomotiv Zirvesi"

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği(TAYSAD) Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, "Türkiye, inovasyonda önceki yıllara göre ciddi bir gelişme kaydetmiş durumda" dedi.

17.04.2013 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği(TAYSAD) Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, " Türkiye, inovasyonda önceki yıllara göre ciddi bir gelişme kaydetmiş durumda" dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Kulubü tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Otomotiv Zirvesi"nde konuşan Baybalı, TAYSAD'ın 1978 yılında kurulduğunu anımsatarak, artık otomotiv sanayinin marka değerini öne çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

"Güçlü sanayi, Güçlü marka" sloganını ele aldıklarını ifade eden Baybalı, küresel marka yaratma konusunda TAYSAD'ın üyelerine ciddi destekler verdiğini vurguladı. Baybalı, bununla ilgili hem üyeler hem de resmi makamlarla işbirliği içinde olduklarını, küresel marka olmakla, Türkiye'de rekabetçiliğin de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Baybalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2012-2013 yılı için Dünya Rekabetçilik Forumu tarafından verilen bilgiye göre, Türkiye global rekabetçilikte 43. sırada, inovasyonda ise 50. sırada. Bu ciddi bir sıçrama ve 144 ülke arasında yapılan değerlendirmenin sonucu. Türkiye, inovasyonda önceki yıllara göre ciddi bir gelişme kaydetmiş durumda. Dolayısıyla sadece inovasyonla ve Ar-Ge'yle değil, rekabetçiliğin diğer tüm unsurlarıyla ülkemizi önemli bir noktaya getirebileceğimizi unutmamamız gerek."

-Üniversite-sanayi işbirliği-

Baybalı, Türkiye'nin 2023 hedefi doğrultusunda inovatif ülke olma yolunda ilerlediğini belirterek, ülkelerin dünya ekonomisi sıralaması ile otomotiv üretimi sıralamasının paralel olduğunu aktardı.

Türkiye'de otomotiv sanayisindeki Ar-Ge merkezlerinin, sayıca diğer sektörlerden fazla olduğuna işaret eden Baybalı, toplamda 58 Ar-Ge merkezinin bulunduğuna dikkati çekti.

Baybalı, 2023 hedeflerine paralel olarak Ar-Ge sanayinin ve merkezlerinin sayısının artırılması gerektiğini, bunun için üniversite-sanayi işbirliğini önemsediklerini söyledi.

"Her platformda üniversitelerle çalışma ve birlikte proje geliştirme isteğimizi dile getiriyoruz" diyen Baybalı, teknolojinin bulunduğu noktalara ulaşmanın ve global hareket etmenin önemini vurguladı.

Konuşmasına inovasyon alanında yapılan çalışmalarla devam eden ve günümüzdeki inovasyon sürecini 6 başlık altında özetleyen Baybalı, global sorunlarla başedebilmek için inovasyonun gerekli olduğunu kaydetti. - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Otomotiv Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement