Ozan-Der 40'ıncı Yılını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Ozan-Der 40'ıncı Yılını Kutladı

Ozan-Der 40\'ıncı Yılını Kutladı

Yenimahalle Belediyesi, Halk Ozanları Kültür Derneği’nin (Ozan-Der) 40’ıncı yıldönümü için düzenlediği halk konserine ev sahipliği yaptı.

12.03.2014 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi, Halk Ozanları Kültür Derneği'nin (Ozan-Der) 40'ıncı yıldönümü için düzenlediği halk konserine ev sahipliği yaptı.

Kurulduğu günden bugüne ozanların sesini duyuran, özlük ve toplumsal hakları için uğraş veren Ozan- Der, 40'ıncı yılını coşku ile kutladı. Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, CHP Batıkent Temsilcisi Sinan Daştan, Dernek Başkanı Kenan Şahbudak, Ozan-Der üyeleri katıldı. 1974 yılında kurulan derneğin etkinliğine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Yaşar, "Ozanlar birlik, beraberliğimize katkı sağlar. İnsan sevgisi aşılar" dedi.

Ozanları bu anlamlı gününde yalnız bırakmayan Yaşar, "Ozanlık ayrıdır. Herkes ozan ya da şair olamaz. Ozanlık bizim geleneğimizde var. Ozanlarımız ders vermek, çevre ve insan sevgisini aşılamak, birlik, beraberlik ve bütünlük için var. Bizim de belediye olarak üzerimize düşen neyse hem ozanlarımız adına hem de tüm sanatçılarımız adına gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Önceden bir tane kullanabileceğimiz çok amaçlı salonumuz varken, şimdi 12 tane oldu. Ayrıca Nazım Hikmet, Neşet Ertaş, Kıvırcık Ali gibi birçok değerli sanatçılarımızın isimlerini parklarımızda ve kültür merkezlerimizde yaşatıyoruz. Herkes farklı görüşlerde olabilir ama sanata ve sanatçıya sahip çıkmak hepimizin görevi" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ozan-Der 40'ıncı Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement