Özbek Heyet Adana'da - Son Dakika
Yerel

Özbek Heyet Adana'da

Özbek Heyet Adana\'da

Özbekistan Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Uchkun H. Khusanov ve Konsolos Otabek D. Turaev, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe’yi ziyaret etti.

14.03.2017 10:26

Özbekistan Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Uchkun H. Khusanov ve Konsolos Otabek D. Turaev, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe'yi ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı İlker Medeni ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdulvahap Delibaş, Türkistanlilar Derneği Başkanı Osman Beg ziyarette hazır bulundu.

Ziyarette Özbekistan'a yapılabilecek yatırımlar ele alındı. İki ülke arasındaki ikili ilişkiler değerlendirildi. Özbekistanlı heyet Türkiyeli iş adamlarının Özbekistan'da yatırım yapabileceği cazip koşullar hakkında bilgiler verdi.

Özbekistanlı heyet, Türk iş adamlarının Özbekistan'da cazip koşullarda farmasotik içerik (laktoz, nişasta), tüberkülin, immünobiyolojik ilaç, snap bond, tek kullanımlık medikal ürün (galoş, maske, bone, önlük, kumaş) üretim yapabileceğini belirtti.

Heyet, ayrıca yatırımların tutarlarına göre tüm vergi ve gümrük vergilerinden muafiyet sürelerinin de 3 yıl ile 7 yıl arasında değiştiği, gelirin ve tekli vergi ödeme oranının, mevcut durumunun yüzde 50'sinin altına düşmesiyle, 10 milyon ve üzeri USD için 10 yıl olarak belirlendiğini kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özbek Heyet Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement