Özel Erciyes Eğitim Kurumlarında Velilere Seminer - Son Dakika
Yerel

Özel Erciyes Eğitim Kurumlarında Velilere Seminer

Özel Erciyes Eğitim Kurumlarında Velilere Seminer

Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim bilimleri Bölümünde görevli öğretim üyesi Doç.Dr.Mustafa Şanal, Özel Erciyes Eğitim Kurumlarında velilere, 'Çocuğumuzu Tanıyalım ve Çocuğumuzun Başarısında Biz Neredeyiz' konulu seminer verdi.
Özel...

05.12.2013 10:08

Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim bilimleri Bölümünde görevli öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Şanal, Özel Erciyes Eğitim Kurumlarında velilere, 'Çocuğumuzu Tanıyalım ve Çocuğumuzun Başarısında Biz Neredeyiz' konulu seminer verdi.

Özel Erciyes Eğitim Kurumları konferans salonunda düzenlenen seminere, Özel Erciyes Koleji İlkokul Müdürü Ali Baykal, Özel Erciyes Koleji öğretmenleri ve veliler katıldı. Seminer öncesi konuşan Özel Erciyes Koleji İlkokul Müdürü Ali Baykal, "Aile Okulu Projesi kapsamında Erciyes Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümünde eğitim görevlisi olan Doç. Dr. Mustafa Şanal ve velilerimizle bir araya geliyoruz. Konumuz çocuk eğitiminde aile olarak üzerimize düşen görevler ve yapmamız gerekenler ile ilgili hocamız bilgiler verecek. Erciyes Koleji olarak bu tür etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Mustafa Şanal, "Çocuklar sizin çocuklarınız değil, onlar kendi yolunu izleyen hayatın çocukları. Sizin aracılığınız ile dünyaya geldiler ama sizden gelmediler. Onlara sevginizi verebilirsiniz ama düşüncelerinizi vermeye zorlayamazsınız. Çünkü onlarında kendi düşünceleri vardır. Çocukların bedenlerini tutabilirsiniz ama düşüncelerini asla tutamazsınız. Çünkü ruhlar yarındadır, siz ise yarını düşlerinizde bile göremezsiniz. Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları kendiniz gibi olmaya zorlamayın" diye konuştu.

Şanal ayrıca, "Çocuklarınıza zeki yakıştırması yapmayın. Bu sizde farklı beklentilere yol açar. Son senelerde yapılan sınavlarda kızların başarı oranı erkekleri geçti. Neden? Çalışkanlıklarından. Küçük yaştaki erkek çocuklar ders çalışmaya pek istekli değildir. Kız çocukları ders çalışmaya daha isteklidir. Bu çocukların yaşları gereği normal bir durum. Bir de küçük çocuklar çok soru sorarlar. Biz de çok soru sorduklarında 'öğretmenine sor' deriz. Çocuklarımızın gelişimleri hakkında bilgi sahibi olmalıyız" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Erciyes Eğitim Kurumlarında Velilere Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement