Özel Gereksinimli Çocuklara Oyun Becerilerinin Öğretimi - Son Dakika
Yerel

Özel Gereksinimli Çocuklara Oyun Becerilerinin Öğretimi

Özel Gereksinimli Çocuklara Oyun Becerilerinin Öğretimi

OMÜ Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OGEM) tarafından, "Özel Gereksinimli Çocuklara Oyun Becerilerinin Öğretimi" konulu konferans düzenlendi.

08.04.2013 13:26

OMÜ Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OGEM) tarafından, "Özel Gereksinimli Çocuklara Oyun Becerilerinin Öğretimi" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Serpil Alptekin konuşmacı olarak davet edildi. OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Mavi Salon'da düzenlenen konferansa; Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Lütfi İncesu, Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu, Yrd. Doç. Dr. Murat Yüce, Eğitim Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Zeynep Alat, Öğr. Gör. Şerife Şahin, Öğr. Gör. Esra Demir, Öğr. Gör. Murat Vural, gelişimsel yetersizliği olan çocukların velileri, stajyerler ve öğrenciler katıldı.

Konferansı düzenleyen Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lütfi İncesu merkezin hizmetlerinden söz ederek kadroya yeni katılan öğretmenleri tanıttı ve birkaç ay içerisinde taşınacakları yeni bina hakkında bilgi verdi. İncesu, " Türkiye'de ilk olacak olan ve hem üniversitemiz hem de bölgemiz için çok önemli hizmetler vereceği planlanan bu binada, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulla, OGEM'in sunacağı rehabilitasyon hizmetleri birlikte yürüyecek. Böylece, bu alanda yetişecek öğretmenlerin ve öğretim üyelerinin eğitimine ciddi katkı sağlanacaktır" dedi.

İncesu ayrıca konferans ve seminerlerin devam edeceğini de belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Serpil Alptekin de konuşmasında çocukların yaşlarına göre oyun becerilerindeki değişikliklerden, oyunun eğitimdeki rolünden, gelişimsel yetersizliği olan çocuklarda eğitimin ve ortamın nasıl düzenlenmesi gerektiğinden ve eğitime başlamadan önce tespit edilmesi gereken amaç ve uygulamalardan bahsetti. Oyunun eğitimdeki rolünün çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Alptekin, konferansın sonunda kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Alptekin, oyun temelli eğitimin daha küçük gruplara pratik uygulamalı seminerler şeklinde OGEM'de sunulacağını kaydetti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Gereksinimli Çocuklara Oyun Becerilerinin Öğretimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement