Özel Yetkili Mahkemelerin Kaldırılması - Son Dakika
Yerel

Özel Yetkili Mahkemelerin Kaldırılması

Kamuoyunda "özel yetkili mahkemeler" olarak bilinen ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren yasanın onaylanmasının ardından Malatya'dan Tunceli'ye gönderilen bazı soruşturma ve dava dosyaları, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

27.03.2014 13:19

Kamuoyunda "özel yetkili mahkemeler" olarak bilinen ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren yasanın onaylanmasının ardından Malatya'dan Tunceli'ye gönderilen bazı soruşturma ve dava dosyaları, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi Uyarınca Kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin Kaldırılmasına ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un onaylanması sonrası, Malatya'da TMK 10. maddeyle görevli Başsavcıvekilliğince yürütülen soruşturmalar ve ağır ceza mahkemelerinde görülen davalara ilişkin dosyalar, suçların işlendiği illerdeki cumhuriyet başsavcılıklarına ve ağır ceza mahkemelerine gönderilmişti.

Bu kapsamda, Malatya'dan Tunceli'ye gönderilen, aralarında Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un 19 Eylül 2012'de şehit edilmesi ve Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği ileri sürülen Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmalar ile bazı davalara ilişkin dosyaların da bulunduğu evraklar, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

Bu dosyaların kayıt işlemlerinin sürdüğü ve dosyalardan bazılarının savcılarca incelenmeye başlandığı öğrenildi. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özel Yetkili Mahkemelerin Kaldırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement