Pak-Türk'ten Vanlı Depremzedelere Yardım - Son Dakika
Yerel

Pak-Türk'ten Vanlı Depremzedelere Yardım

Pakistan'da faaliyet gösteren Pakistan Türk İşadamları Derneği (Pak-Türk), Lahor'da topladığı 50 bin dolar nakdi yardımı depremzedelere dağıttı.

02.01.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'da faaliyet gösteren Pakistan Türk İşadamları Derneği (Pak-Türk), Lahor'da topladığı 50 bin dolar nakdi yardımı depremzedelere dağıttı.

Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Vanlı depremzedeler için Pakistan'da yardım kampanyası düzenleyen Pak-Türk Derneği yöneticileri, topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıttıktan sonra Vali Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Pakistan ve Türk halkının birbirlerini sevdiğini ve zor zamanlarında birbirlerinin yardımına koştuğunu belirterek, bu yardımlaşmanın dost ve kardeş iki ülkenin halkları arasındaki bağları kuvvetlendirdiğini bildirdi.

Pak-Türk Derneği Başkanı Sahir Rashed ise Pakistan'ın yaşadığı her felaket sonrasında Türkleri hep yanlarında gördüklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Van'da meydana gelen bu depremden sonra Vanlı kardeşlerimiz için bir şeyler yapmak istedik. İlk günden bu yana hep 'Van'a gidelim, kardeşlerimizin yanında olalım. En azından aynı havayı soluyalım. O soğukta beraber üşüyelim' diye düşündük. İşadamları ve öğrencilerin de katkılarıyla bir yardım topladık. Topladığımız nakdi yardımı nakdi yardımı Kimse Yok mu Derneği ile beraber iki gün içinde dağıttık. Bizler Pakistan halkı olarak Van'daki depremden dolayı çok büyük bir üzüntü yaşadık. Türklerin bize yaptıklarının on binde birini maddi olarak yapamayız. Ama en azından kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için Pakistan'dan kalkıp Van'a geldik."

Sahir Rashed ve beraberindeki heyet, getirdikleri hediyeleri Vali Karaloğlu'na verdi. Karaloğlu da konuklara kentin tanıtım materyalleri ile birer ebru kravat hediye etti.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pak-Türk'ten Vanlı Depremzedelere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement