Pavli Panayırı" Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Pavli Panayırı" Yapıldı

Pavli Panayırı" Yapıldı

Pehlivanköy Belediye Başkanı Açıkel: "Panayırımızın 105. yılını kutluyoruz.

16.09.2014 09:06

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde, tarihi Pavli Panayırı gerçekleştirildi.

Panayır, Ergene Nehri kıyısındaki geniş düzlükte kuruldu.

Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel AA muhabirine yaptığı açıklamada, panayırların geçmiş dönemde, hasat sonunda herkesin ihtiyaçlarını temin etmek ve eğlenmelerini sağlamak amacıyla kurulduğunu söyledi.

Osmanlı döneminde panayırların birbiri ardında gerçekleştiğini, şimdilerde ise panayırların festivale dönüştüğünü belirten Açıkel, şöyle konuştu:

"Panayırımızın 105. yılını kutluyoruz. İğneden ipliğe her şey var. Giyim, kuşam, inci, boncuk, çevirme, yiyecekler, tarım ve sanayi aletleri, lunapark eğlenceleri, konserler, yöresel ürünler... Biz festivale dönüşse de hala panayır diyoruz. İlçemizin ekonomisine katkısı var. Belediyemizin bütçesine katkısı var. İlçemizin tanıtımına katkısı var. Günlük 20 bin kişilik bir sirkülasyon oluyor. Pavli Pehlivanköy'ün eski adı."

Kırcasalihli çevirmeci Latif Duran ise panayıra her yıl geldiğini ve kuzu çevirme yaptığını söyledi. Çevirmenin artık geleneksel hale geldiğini dile getiren Duran, "Panayıra gelen vatandaşlar çevirme yemeden gitmez" diye konuştu.

Panayır kapsamında çeşitli eğlenceler ve konserler gerçekleştirildi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pavli Panayırı' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement