Perakende Şirketlerinin Kar Marjı Artışına Dava - Son Dakika
Son Dakika Logo

Perakende Şirketlerinin Kar Marjı Artışına Dava

21.12.2012 16:21

Bursa Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), elektrik dağıtımında perakende satışta şirketlerin kar marjını artıran EPDK'nın kararının iptali için Danıştay'a dava açtı.

Bursa Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), elektrik dağıtımında perakende satışta şirketlerin kar marjını artıran EPDK'nın kararının iptali için Danıştay'a dava açtı.

Dava dilekçesinde vatandaştan 2013'te 400 milyon lira fazladan tahsilat yapılacağını öne süren oda, söz konusu kararın, Anayasa'ya, 4628 sayılı Yasa'ya ve kamu yararına aykırı olduğunu öne sürdü.

Danıştay'a sunulan dilekçedeki ifadelere yer verilen açıklamada, söz konusu düzenleme ile perakende satışta şirketlerin kar marjını yüzde 49,8 artırıldığı belirtilerek, bu artışın hukuki ve ekonomik bir dayanağı bulunmadığı ileri sürüldü. Brüt kar marjı tavanının Perakende Satış Hizmeti Geliri ile Perakende Enerji Satış Fiyatlarının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında ortalama perakende enerji satış fiyatı tavanının (OPESFT) belirlenmesinde kullanıldığına işaret edilerek, "Dolayısıyla tüm abone gruplarının net enerji ve kayıp-kaçak enerji bedellerine yansıtılan ve tüketicilerden özel şirkete aktarılan bir kar oranıdır" denildi.

21.12.2012 15: 53: 09

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Perakende Şirketlerinin Kar Marjı Artışına Dava - Son Dakika


Advertisement