Periton Diyalizi Tedavisi Başladı - Son Dakika
Yerel

Periton Diyalizi Tedavisi Başladı

Periton Diyalizi Tedavisi Başladı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırsma Hastanesinde ‘Periton Diyalizi’ tedavisi için ünite açılışı yapıldı.

10.01.2014 11:03

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırsma Hastanesinde 'Periton Diyalizi' tedavisi için ünite açılışı yapıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Mehmet Öncel, 'Başlatılan tedavi süreci ile hastanemizde diyaliz alanında yeni bir çığır açıldı' dedi.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen periton diyaliz ünitesinin açılışı ile uzun süreli tedavi başarısı amaçlanıyor.

Açılışta konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Mehmet Öncel, "Yeni bir hizmete Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başladık. Böbreklerimiz kanı süzen zehirli atıkları vücuttan atan organlarımız. Herhangi bir rahatsızlık durumunda erken dönemde ilaç tedavisi önerilebiliyor. Böbrekler işlevini yitirdikten sonra kronik böbrek rahatsızlığı meydana gelince hastanın maalesef iki şansı kalıyor.

Bu şanslardan bir tanesi böbrek nakli diğeri ise diyaliz. Ünitemizde hemodiyaliz diye tabir ettiğimiz tedavimiz mevcut, diyaliz tedavisi ikiye ayrılıyor. Bun tedavilerden bir tanesi de periton tedavisi" şeklinde konuştu.

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan Periton Diyalizi ünitesi hakkında teknik bilgi veren Aydın Güçlü (Nefroloji Uzmanı)'nın ardından hastane Başhekimi Hacı Kaymaz, Yapılan değişimin hayırlı olacağına inandığını söyledi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Periton Diyalizi Tedavisi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement