Pervari Yolunda Heyelan Temizliği - Son Dakika
Yerel

Pervari Yolunda Heyelan Temizliği

Pervari Yolunda Heyelan Temizliği

Siirt’in Pervari ilçesinde yaklaşık 1 ay önce meydana gelen heyelan nedeniyle yola dökülen toprak ve kaya parçaları aralıksız olarak temizlenmeye çalışılıyor.

26.05.2016 11:41

Siirt'in Pervari ilçesinde yaklaşık 1 ay önce meydana gelen heyelan nedeniyle yola dökülen toprak ve kaya parçaları aralıksız olarak temizlenmeye çalışılıyor.

Pervari ilçesi ile Belenoluk beldesi karayolunun 4. kilometresinde yaklaşık 1 ay önce meydana gelen heyelandan dolayı yol ulaşıma kapanmıştı. Yolun kapanmasıyla birlikte bölgeye Karayolları 94. Şube Şefliği ekipleri sevk edildi. Heyelan bölgesinin büyük olmasından dolayı yol, tek şeritten ulaşıma açılarak hizmet verilmeye başlanmıştı. Yaklaşık 1 aydan bu yana belli aralıklarla 4 iş makinesinin çalıştığı bölgede ekipler, zaman zaman yolu trafiğe kapatarak dökülen toprak ve kaya parçalarını temizlemeye devam ediyor.

"YOL ESKİ HALİNE GETİRİLECEK"

Siirt Valiliği, Pervari- Beğendik karayolu üzerinde meydana gelen heyelan ile ilgili açıklama yaptı. Karayolları Van 11'inci Bölge Müdürlüğü bilgilendirmesi ile açıklama yapan Siirt Valiliği, "Siirt-Pervari yolu projesi kapsamında 23 artı 402 arasındaki kesimde 15 artı 800'deki iksa duvarının yıkıldığı belirtilmektedir. Bu kesimde genel müdürlüğümüz tarafından ihale edilen yol çalışmaları yapım jeolojik-jeo teknik araştırama raporu doğrultusunda devam etmekte olup tamamlanmak üzeredir. Yolun büyük kesiminde toprak işleri, drenaj, sanat yapıları ve üst yapı çalışmaları tamamlanmıştır. Mayıs 2015 tarihinde 15 artı 600- 15 artı 800 arasında yarma şevlerinde kayma hareketleri görülmüş olup, Haziran 2015 tarihinde genel müdürlüğümüz ile bölge müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından yerinde yapılan incelemelerde de aralarında doğal afet niteliğinde büyük çaplı bir heyelan olduğu tespit edilmiştir. Heyelanın durumu belirtilmek için söz konusu kesimde sondaj, inkilinometre ve presiyometre çalışmaların yapılmasına karar verilmiştir. Araştırma mühendislik hizmetleri kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde meydana gelen heyelanın doğal afet olduğu tespit edilmiş olup, söz konusu imalatlarda fen ve sanat kurallarına uyun yapılmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, tespit edilen hususlar ve teknik araştırma çalışmaları sonucunda iksa duvarının doğal afet kapsamında meydana gelen heyelan nedeniyle hasar gördüğü, jeolojik ve geometrik raporlar doğrultusunda hasar gören yolda gerekli her türlü çalışmalar yapılarak eski haline getirileceği belirtildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pervari Yolunda Heyelan Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement