Peygamberimi Seviyorum Projesi - Son Dakika
Yerel

Peygamberimi Seviyorum Projesi

Peygamberimi Seviyorum Projesi

Proje çerçevesinde kitap okuyan ve sınava tabi tutulan öğrencilerden dereceye girenler ödüllendirildi.

27.05.2014 18:02

Sivas'ın Suşehri ilçesinde başlatılan Peygamberimi Seviyorum Projesi kapsamında kitap okuyan ve sınava tabi tutulan öğrencilerden dereceye girenler ödüllendirildi.

Hürriyet İlkokulu tarafından hayata geçirilen projenin ödül töreni Suşehri Çok Programlı Lisesinin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Burada konuşan Hürriyet İlkokulu Müdürü Yalçın Akyol, Peygamberimi Seviyorum Projesi'nin yaklaşık bir ay önce hayata geçirildiğini söyledi.

İlçe genelinde 3. ve 4. sınıflardaki toplam 650 öğrenciye hitap eden projedeki amaçlarının kitap okuma sevgisini ve alışkanlığını kazandırmak olduğunu belirten Akyol, şunları kaydetti:

"Toplamda 2 bin lira maliyeti olan projemizde 3. sınıf öğrencileri için 'Peygamberimi Öğreniyorum' isimli Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının 80 sayfalık kitabı, 4. sınıf öğrencileri içinse 'Peygamberim' isimli Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının 134 sayfalık kitabını dağıtmıştık. Proje kapsamında öğrencilerimiz okuma takvimine uyarak bir ay süre içerisinde kitapları okudular. Daha sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden oluşturduğumuz komisyon tarafından kitapların içeriğine uygun olarak hazırlanan çoktan seçmeli sorularla her okulda aynı saatte 3. ve 4. sınıf öğrencilerine sınav yapıldı. Sınavda dereceye giren 30 öğrenciye çeşitli hediyeler vereceğiz."

Proje kapsamındaki sınav sonucunda 3. sınıflarda 5 öğrenci birinciliği elde ettiği için kura çekildi. Kura sonucunda birinciliği elde eden Mehmet Yazıcı bisiklet, ikinci Ahmet Civaş'a tablet bilgisayar, üçüncü Akif Emre Cevahir'e fotoğraf makinesi verildi.

Dördüncü sınıflar arasında yapılan sınavdaysa birinci olan Merve Çiftçi bisiklet, ikinci Eray Yılmaz tablet bilgisayar, üçüncü Sümeyye Albayrak fotoğraf makinesiyle ödüllendirildi.

Dereceye giren öğrencilerden 30 kişiye de çeşitli hediyeler verildi.

Ardından Suşehri Hürriyet İlkokulu korosu ilahiler seslendirdi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Peygamberimi Seviyorum Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement