Pınarbaşı Kaymakamı Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Pınarbaşı Kaymakamı Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

Pınarbaşı Kaymakamı Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

Pınarbaşı Kaymakamlığı ilçe merkezine bağlı köy muhtarlarına yeni yerel yönetimler yasasında ilçe Özel İdarelerinin ve köylere hizmet götürme birliklerinin kapanması ve seçim süreciyle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

27.02.2014 15:45

Pınarbaşı Kaymakamlığı ilçe merkezine bağlı köy muhtarlarına yeni yerel yönetimler yasasında ilçe Özel İdarelerinin ve köylere hizmet götürme birliklerinin kapanması ve seçim süreciyle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya Pınarbaşı ilçe Kaymakamı Kamil Aksoy, ilçe Garnizon komutanı Erdoğan Mutlu, İlçe belediye başkanı Dursun Ataş, İlçe siyasi parti başkanları, İlçe belediye başkan adayları, İl genel meclis üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

İlçe Kaymakamı Aksoy, "2005 yılında kurulan köylere hizmet götürme birlikleri köylerdeki yol, su, okul, lojman, cami, köy konağı, sulama kanaları gibi köy halkı geneline yönelik hizmetleri yerine getirmesine yardımcı olan, gerektiğinde hizmeti direkt ifa etme amacını taşımaktadır.

2012 yılını Ağustos ayından itibaren köylerin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacı ile köylerimizin bir kısmını gezme fırsatımız oldu. Bu geziler sırasında gerek bizim tarafımızdan tespit edilen, gerek sizlerin bildirdiği ihtiyaçları bütçemizin el verdiği ölçüde karşılamak ile yoğun bir çaba içerisine girdik.

Bu doğrultuda KÖYDES programı içerisinde 3.665.000 TL asfalt ve yol çalışması için, 378.800 TL kanalizasyon için 135.600 TL okullar için harcanmıştır. İl Genel Meclis üyelerimiz ve muhtarlarımız ile birlikte çok güzel çalışmalar yapıp birçok hizmetler vermiş olduk. Bu nedenle hepsine teşekkür ediyorum.

Yine başarılı çalışmalar yapan İlçe Özel İdare Müdürü Yaşar Çakmak'a personeli Duran Köse'ye, birlik çalışanları Emin Seyhan ve Erdal Kurt'a teşekkür ediyorum.

6360 sayılı Büyükşehir yasası ile birlikte Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Özel İdare Müdürlüğünün kapanacak ve köylerin tüzel kişiliği mahalle statüsüne girecek, bu güne kadar hizmet yarışı bayrağını Köylere Hizmet Götürme Birlikleri taşırken, 30 Marttan itibaren bu bayrak Belediye Başkanlıklarına devredilecektir. Önemli olan hizmetin kimin tarafından getirildiğinden ziyade köylerimizin kalkınması ve yaşam standartlarının yükseltilmesidir" dedi.

Siyasi parti başkanları ve ilçe belediye başkan adaylarının da katılımı ile birlik ve beraberlik mesajı da verilen toplantıda, yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle seçim sürecine de değinen Kaymakam Aksoy, "İlçenin ileri gelenleri olarak, bürokratından siyasetçisine, muhtarından azasına kadar seçimlerin ilçemizde güven ve huzur içerisinde yapılabilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluklar bulunmaktadır. Bu konuda herkesin dikkatli ve duyarlı olması, seçimler dolayısıyla daha önce meydana gelen üzücü hadiselerin tekrarlanmaması gerekir. Hiçbir makam mevki insan hayatından daha değerli değildir, birlik ve beraberliğimiz ne kadar sağlam olursa biz de o kadar güçlü oluruz."dedi.

Program kapsamında Birlik Encümen üyesi olarak görev yaptıkları süreçteki özverili çalışmalarından dolayı encümen üyelerine plaket takdim eden Kaymakam Aksoy, Şimdiye kadar gösterdikleri sağduyu ve anlayış için de tüm siyasi parti temsilcilerine, belediye başkan adaylarına ve muhtarlara teşekkür ederek, yerel seçimlerin vatanımıza, milletimize ve ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pınarbaşı Kaymakamı Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement