Polatlı Belediyesi Termal Kuyuları Açıyor - Son Dakika
Yerel

Polatlı Belediyesi Termal Kuyuları Açıyor

Polatlı Belediyesi Sarıoba köyü Çağlayık'ta termal kuyu açma çalışmalarına devam ediyor.

02.01.2012 17:00

Polatlı Belediyesi Sarıoba köyü Çağlayık'ta termal kuyu açma çalışmalarına devam ediyor.

Polatlı Belediyesi, 3 bin yıllık Gordion Antik Kentinde termal turizmini hayata geçirme amacıyla açtığı termal kuyularda temizlik çalışmalarına başladı.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Sarıoba köyü Çağlayık mevkisindeki Çağlayık termal suyunu, Gordion'a getirerek ilçede termal turizmini hayata geçireceklerini belirterek, şu anda kuyu temizleme çalışmasında 110 metreye inildi. 210 metreye kadar daha inilecek. Kuyudan çıkan su temizlendikten sonra. Buradan çıkan suyu Yassıhöyük köyüne taşıyacağız ve orada tarih ve termal turizmini birleştireceğiz" diye konuştu.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünden (MTA) alınan sondaj makinesini belediye elemanlarınca çalıştırıldığını ifade eden, Yakup Çelik, "Kuyunun çamurunu atıyoruz. Umuyoruz ki bir hafta da bu temizleme çalışmasını tamamlamış olacağız. Şu an 110 metreye kadar indik. Kuyunun derinliği 236 metre. Teknik arkadaşlardan almış olduğumuz bilgi işin yolunda gittiği yönünde. Orada bir miktar sıcak su akıyordu. Biz sondaj yapmaya başladıktan sonra o su kesildi. Biz bu suyu Gordion Yassıhöyük mevkisine taşıyıp en kısa zamanda termal turizm için çalışmalarını başlatacağız. Proje çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bu tesisleri Polatlı turizmine kazandırmış oluruz" diye konuştu.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polatlı Belediyesi Termal Kuyuları Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement