Prof. Dr. Sayar: "Çalışma Kaybolmaz" - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Sayar: "Çalışma Kaybolmaz"

Prof. Dr. Sayar: "Çalışma Kaybolmaz"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Mütefekkir Bir İktisatçı: Sabri Ülgener” konferansında konuşan Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, “Zaman içerisinde devletin koruyucu politikaları bireyselleşmezse, Allah'ın insanlara verdiği kabiliyetler ortaya çıkmaz. Allah katında çalışma hiçbir zaman mükafatsız kalmaz. Çalışmak kaybolmaz” dedi.

23.03.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Mütefekkir Bir İktisatçı: Sabri Ülgener" konferansında konuşan Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, "Zaman içerisinde devletin koruyucu politikaları bireyselleşmezse, Allah'ın insanlara verdiği kabiliyetler ortaya çıkmaz. Allah katında çalışma hiçbir zaman mükafatsız kalmaz. Çalışmak kaybolmaz" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mart Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında "Mütefekkir Bir İktisatçı: Sabri Ülgener" konferansı AKM'de gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar'ın konuşmacılığını üstlendiği programa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ile sanatseverler katıldı.

Ülgener'in toplumsal ve iktisadi gelişmeyi zihniyet dönüşümü çerçevesinde açıklamaya çalıştığını belirterek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, "Zaman içerisinde devletin koruyucu politikaları bireyselleşmezse, birey üretime geçmezse Allah'ın insanlara verdiği kabiliyetler ortaya çıkmaz. Allah katında çalışma hiçbir zaman mükafatsız kalmaz. Çalışmak kaybolmaz. Sabri Ülgener'in düşüncelerinde bunlar var ama formüllendiremiyor. Sabri Ülgener'in etkilendiği sosyolog Max Weber'dir. Ülgener, Weber'in düşüncelerini Müslümanlığa uyarlamıştır" ifadelerini kullandı.

Sayar, "Dünyanın dengesindeki matematiği yakaladığınız zaman bir Müslümanın yatış ve kalkış saati de belirlidir. Örneğin akşam ezanını okuyacak müezzin bunu ne 5 dakika önce ne de 5 dakika sonra, ezanı tam vaktinde okur. Alemde bir denge vardır" diye konuştu. Gerçekleştirilen konferansın ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç konuşmacı Sayar'a teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Sayar: 'Çalışma Kaybolmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement