Ramazan bereketiyle esnafın yüzünü güldürdü - Son Dakika
Yerel

Ramazan bereketiyle esnafın yüzünü güldürdü

- Ramazan bereketiyle esnafın yüzünü güldürdü Van'da Ramazan ayının bereketliliği, esnafın yüzünü güldürdü.

12.04.2022 10:27  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Ramazan bereketiyle esnafın yüzünü güldürdü

VAN - Van'da Ramazan ayının bereketliliği, esnafın yüzünü güldürdü.

Korona virüs pandemisi ve ardından gelen ekonomik dalgalanma nedeniyle zor günler yaşayan Van esnafı, nevruz bayramı ve akabinde gelen Ramazan ayı bereketiyle hareketli günler yaşıyor. 13 günlük nevruz bayramı ve Ramazan ayı nedeniyle işleri biraz olsun düzelen esnaf, bu hareketliliğin yıl boyunca devam etmesini bekliyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomik sıkıntıların hala görülmekte olduğunu ifade eden Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, bu ekonomik dalgalanmanın özellikle esnafa sıkıntı yaşattığını söyledi. Van esnafının nevruz avantajının olduğunu belirten Berge, "Nevruz Bayramındaki hareketlilik, Van'a güzel bir katma değer kattı. Akabinde Ramazan ayının gelmesiyle Van'da çok güzel bir canlılık gördük. Ziyaret ettiğimiz esnafımız, Ramazandan kaynaklı gördüğü memnuniyeti dile getirdi. İnşallah Ramazan sonrası da bu hareketlilik, bu ekonomik canlılık devam eder" dedi.

Açıklamalarında hükümete esnafa destek çağrısında bulunan Berge, "Hala hazırda ekonomik sıkıntılar devam ediyor. Bu ekonomik sıkıntının getirdiği bir takım borçlanma var. Esnaf, bundan sonraki süreçlerde bu ekonomik sıkıntıların bitmesini ve bu canlılığın devam etmesini bekliyor. Bu nedenle hükümet, Ramazan ayı sonrası yeni politikalarla esnaf ve sanatkarı desteklerse, özellikle faizsiz bir kredi söz konusu olursa, esnaf sanatkarımız tekrar ayağa kalkacaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan fırından tatlıcısına, marketten kasabına kadar işleri artan esnaf ise Ramazan ayının bolluk ve bereketiyle geldiğini ifade ederek, temennilerinin bu hareketliliğin yıl boyunca devam etmesi olduğunu söylediler.

(ATL-MSA-Y)

Ramazan bereketiyle esnafın yüzünü güldürdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan bereketiyle esnafın yüzünü güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement