Rektör Akan Engelli Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Rektör Akan Engelli Öğrencilerle Buluştu

Rektör Akan Engelli Öğrencilerle Buluştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan “Engelli Öğrenci Birimi” ile bir araya gelerek dilek, şikayet ve isteklerini dinledi.

19.11.2015 15:36

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan "Engelli Öğrenci Birimi" ile bir araya gelerek dilek, şikayet ve isteklerini dinledi. Toplantıda işitme engelliler için de işaret dili tercümanı hazır bulundu.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan ve daire başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, "Birlikte çalışmaktan en fazla mutluluk duyduğum ekip sizsiniz, en küçük aktivitelerinizde dahi yanınızda olmayı bir görev biliyorum" dedi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL KONTENJAN VEREN TEK ÜNİVERSİTE

Tek tek engelli öğrencileri dinleyen ve sık sık not alan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Burada gururla söyleyebilirim ki geçen sene engelli öğrencilere özel kontenjan sağlayan tek üniversite olduk ve birimimize ulaşan 31 engelli öğrencimiz vardı, bu sene 51 öğrencimizle iletişim halindeyiz" diye konuştu.

KÜTÜPHANEYE TARAYICI MÜJDESİ

Rektör Prof. Dr. Akan ayrıca görme engelli öğrenciler için alınacak kitap tarayıcısının da müjdesini verdi. Akan, "Boğaziçi, Akdeniz ve Kastamonu Üniversitelerinde bulunan bu cihaz, kitap taramaya ve engelliler için kütüphane oluşturulmasına yarıyor. En kısa zamanda bizim kütüphanemizde de olacak" şeklinde konuştu.

Toplantıda engelli öğrenciler adına Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Başkanı görme engelli Ahmet Tayfur da bir konuşma yaparak, "Daha önceki toplantıda birçok sorunlarımız aktarmıştık birçoğunun çözüme kavuştuğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bizlere emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Toplantının ardından Ahmet Tayfur, Rektör Akan'a emeklerinden dolayı el işlemesi tablo hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Akan Engelli Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement