Reşadiye'de Halep'e Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Reşadiye'de Halep'e Yardım Kampanyası

Reşadiye\'de Halep\'e Yardım Kampanyası

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından Halep’e yardım kampanyası başlatıldı.

29.12.2016 16:09

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından Halep'e yardım kampanyası başlatıldı.

Reşadiye ilçesinde Kaymakamlık, Belediye, daire amirleri ve STK üyeleri tarafından "Halep'e yardım kampanyası" için bir komisyon kuruldu. Reşadiye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ünal başkanlığında düzenlenen komisyon toplantısında kampanya kapsamında nakdi para yardımı, kışlık giyecekler, ayakkabı, bot, mont, battaniye ve un vb. malzemelerin kabul edilebileceği hususunda kararlar alındı. Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, Halep'te yaşanan insanlık vahşetine uğrayanlara destek amaçlı Reşadiye olarak "çorbada tuz" misali Kaymakamlık ve Belediye olarak yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç ise Halep'in içinde bulunduğu zor durum ve insanlık dışı hareketlere karşı ellerinden gelen insani yardımın yapacaklarını ifade ederek, "Halep'te sivil insan çoluk çocuk, genç yaşlı insanlık dışı dramı yaşadığını görüyoruz. Kardeşlerimiz kış şartları, açlık, sefalet ve savaşın acımasızlığı ile mücadele etmeye çalışıyor. Bizde bunca olumsuz şartlarla mücadele eden kardeşlerimize yardımcı olmak için harekete geçtik. İlçemizde vatandaşlarımız, STK'lar, dernekler, esnafımız ve iş adamlarının desteğiyle toplayacağımız yardımları Halep'e göndereceğiz" dedi.

Kaymakamlık ve Belediye tarafından Halep'e nakdi yardım için Ziraat Bankası Reşadiye Şubesi'ne ortak hesap açıldı. Yapılan nakdi para yardımları "IBAN: TR 91 0001 0003 7026 6989 4450 04" açılan ortak hesapta toplanacak. Daha sonra toplanan nakdi ve ayni yardımlar Halep'e gönderilmek üzere Türk Kızılayı'na teslim edilecek. Halep için nakdi ve ayni yardım yapmak isteyen vatandaşlar, Reşadiye Belediye Başkanlığına müracaatlarını yapabilecekler. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Reşadiye'de Halep'e Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement