Saadet Partisinden İftar - Son Dakika
Yerel

Saadet Partisinden İftar

Saadet Partisinden İftar

Saadet Partisi (SP) Çorlu İlçe Teşkilatı Tarihi Çorlu Süleymaniye Camii önünde iftar verdi.

25.07.2012 17:32

Saadet Partisi (SP) Çorlu İlçe Teşkilatı Tarihi Çorlu Süleymaniye Camii önünde iftar verdi. Misafirlere su, hurma, ekmek ve çorbadan oluşan iftar menüsü ikram edildi.

Çorlu'da Süleymaniye Camii önünde düzenlenen iftar yemeğine katılanlara teşekkür eden SP Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi: "Ecdad yadigarı Çorlu Süleymaniye Camiinin manevi atmosferinde bu mütevazi iftar sofrasında bizi bir araya getiren Rabbimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. İftar sofralarımız israf sofraları olmasın diye böyle yaptık.Peygamber Efendimizin yaptığı gibi mütevazi bir sofrada buluşalım istedik.Bize İslamı, Allahı, Ahlakı öğreten Peygamberimiz her zaman gösterişten,israftan,şatafattan uzak durmuştur. İftarda ve sahurda sadece bir hurmayla sofraya oturup kalkan bir Peygamberin ümmeti olan bizler nasıl olurda çeşit çeşit yemeklerden oluşan, neredeyse kuş sütü bile eksik olmayan sofralarda iftar açarız. Dünyanın muhtelif yerlerinde kardeşlerimiz bir dilim ekmek bulamazken biz nasıl israf ederiz. Bir yudum su bulamadığı için kavurucu çöl sıcağında ölümü bekleyen kardeşlerimiz varken biz nasıl mükellef sofralarda otururuz" dedi.

Vakitçi: "İnsanlığın derdi bizim derdimiz olmazsa, bizim de bir gün şatafatlı hayatlarımız altüst oluverir. Onun içindir ki Allah'ın bize ikram ettiklerinden bizler de Allah'ın kullarına ikram etmeliyiz. Onun için rahmet, mağfiret ayı Ramazanda ve hatta her zaman sofralarımızı fakir, garip, yetimlerle paylaşmalıyız. Unutmayınız ki rahmetle muamele etmeyen, rahmetle muamele göremez. Rahmet iklimini yaşadığımız bu mübarek günlerde Birlik ve beraberliğimizi İslam mayasıyla perçinleştirmekten başka çaremiz yoktur. Hem ülkemizde hem de İslam dünyasında bu birliği sağlamak durumdayız. Dünyanın dört bir köşesinde akan kan hep Müslüman kanıdır. Ağlayan hep Müslüman analardır. Suriye'de yaşanan kaosta olan Müslümanlara oluyor. Arakanda yaşanan vahşette Müslümanlar sistematik olarak hunharca katlediliyor. Bu kan bu gözyaşının dinmesi için Yüce Rabbimizin de buyurduğu Allah'ın ipine toptan sımsıkı sarılınız emrine kulak vermeliyiz. İslam birliği tesis etmediğimiz müddetçe bu kan ve gözyaşı devam edecektir" diye konuştu.

Bayanlarında katıldığı iftar programına Saadet Partisi Çorlu İlçe Yönetimi ve mensupları, belde teşkilatları, Tekirdağ'ın diğer ilçe teşkilatları ve vatandaşlar iştirak ettiler.

(SŞ - )

25.07.2012 17: 12: 18

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saadet Partisinden İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement