Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2002 yılında 69 olan ortalama yaşam süremizi bugün 77'ye taşıdık.

11.11.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2002 yılında 69 olan ortalama yaşam süremizi bugün 77'ye taşıdık. 2023'te 80'li yaşlara taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, Mudanya ilçesi Bademli Mahallesi'nde eski Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin tarafından inşa ettirilen yaşlı konukevinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu projenin yaşlılarının sağlıklı, huzurlu yaşam sürebilmesi için önemli olduğunu belirtti.

Bu tür projelerin daha çok yaygınlaşacağını anlatan Müezzinoğlu, "2002 yılında 69 olan ortalama yaşam süremizi bugün 77'ye taşıdık. 2023'te 80'li yaşlara taşımayı hedefliyoruz. Dolayısıyla doğumdan ölüme ortalama yaşam süresinin artık 80'li yaşlara doğru yürüdüğü bir dönemde en çok ihtiyacımız olan alanlardan biri böyle mekanlardır. Bu tür sosyal projelerin önümüzdeki süreçte çok yaygın bir şekilde ihtiyaç olduğunu, Özgen Bey daha önceden yakalamış" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu'nun beraberindekilerle kurdeleyi keserek konukevini hizmete açmasıyla sona eren törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement