Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi" Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi" Yürüyüşü Yapıldı

Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi" Yürüyüşü Yapıldı

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi" temalı yürüyüş düzenlendi.

08.03.2015 15:56

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi" temalı yürüyüş düzenlendi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Atatürk anıtından başlayan yürüyüş, Saraçlar boyunca devam ederek protokol evinde son buldu.

Sağlık çalışanlarının yanı sıra diğer kurum çalışanları ve halkında katıldığı yürüyüşte katılımcılara beyaz atkı ve sağlıklı beslenme broşürü dağıtıldı. Sağlık çalışanı kadınlar işlerinden kaynaklanan riskler dışında da sorunlarla karşılaştığını ifade eden Dr. Bahattin İlter, İnsanların düşünmeden yaptığı davranışlar, sağlık çalışanı kadınlar için hizmet sunumu sırasında karşılaştıkları en önemli riskleri oluşturmaktadır. Hasta ve özellikle hasta yakınlarının şiddet içeren davranışları, sağlık hizmeti sunumunun gerçekleştiği ortamların, gün geçtikçe daha tehlikeli olmasına ve sağlık çalışanı kadınların çalışma dışı yaşamlarına da yansıyan çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kalmalarına yol açmaktadır. İşyerinde şiddete yönelik yapılmış olan çalışmalardan elde edilen bulgular, sağlık hizmeti sunan kadınların diğer sektörlerde çalışanlara göre daha fazla ve sıklıkta şiddet eylemleri ile karşılaştığım göstermektedir. Bununla birlikte, sağlık sektöründe çalışan kadınlara yönelik şiddet olaylarının tamamı ya yukarıdaki şiddet tanımına uygun olarak algılanmadığından ya da bildirilmediği için kayda alınmadığından istatistiklere tam olarak yansımamaktadır, Yaralanmalara yol açan fiziksel güç kullanımları genellikle şiddet olarak algılanmakta ve bildirilmektedir. Hastalar ve hasta yakınlarının sağlık çalışanı kadına yönelik uyguladığı sözel ve fiziksel şiddet olaylarının, genellikle bildirilen olgularla sınırlı olduğu düşünüldüğünde sağlık çalışanı kadınların şiddet karşısında içinde bulundukları durumun güçlüğü ve açmazları daha kolay anlaşılabilir" dedi.

Yapılan yürüyüşte tüm sağlık çalışanlarına özellikle de kadınlara karşı halkın daha duyarlı ve anlayışlı olması gerektiği vurgulandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi' Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement