Şanlıurfa'da Yeşilay Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Yeşilay Haftası Kutlamaları

Şanlıurfa\'da Yeşilay Haftası Kutlamaları

Yeşilay Derneği Şanlıurfa Temsilciliği tarafından düzenlenen Yeşilay Haftası etkinliği, ilginç görüntülere sahne oldu.

06.03.2013 18:29

Yeşilay Derneği Şanlıurfa Temsilciliği tarafından düzenlenen Yeşilay Haftası etkinliği, ilginç görüntülere sahne oldu.

Yeşilay Derneği Şanlıurfa Temsilciliği tarafından Şanlıurfa Valiliği'ne, kartondan yapılmış tabut ile giden dernek üyeleri, burada Şanlıurfa Vali Yardımcı Aylin Kırcı Duman tarafından karşılandı. Kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Duman, "Yeşilay Derneğimiz sigarayı bıraktırmak için vatandaşlarımıza bir program düzenliyor. İzmaritleri ve sigaraları topluyorlar. Biz de bu arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz, herkesin sigarayı bırakmasını istiyoruz" dedi.

Yeşilay Şanlıurfa Temsilcisi Muharrem Çelik ise, "Yaklaşık bir haftadır Yeşilay Haftası kapsamında farklı programlar düzenliyoruz. Bu etkinlikler kapsamında Şanlıurfa Vali Yardımcımızın desteklerini alıp vatandaşlardan sigaralarını almaya, yani sigaralarını bıraktırmaya çalışacağız. Toplum olarak sigaranın kötü olduğunu bilgilendirmemiz lazım" diye konuştu.

Valilik önünden ayrılan dernek üyeleri, tabutu omuzlara alıp sokakta gezdi. Bazı vatandaşlar sigaralarını Yeşilaycılara teslim ederek sigarayı bırakacaklarını söyledi. Bazı vatandaşların ise "Sigaraya para verdim, bırakmam. Evet derim ama yalan derim, ben sigara içmek istiyorum" dedikleri görüldü.

Daha sonra kartondan yapılan tabut, vatandaşlar ve dernek üyeleri tarafından yakıldı.

Programa; Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Fevzi Çelik, Yahya Kemal Beyatlı Lisesi izcileri ve izci liderinin yanı sıra Kısas Lisesi Müdürü de katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Yeşilay Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement