Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa\'dan Kısa Kısa

Suruç'ta "Evlilik" semineri.

15.06.2013 16:37

Suruç ilçesinde "Evlilik" konulu seminer düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği organizesinde Suruç Kadın Kültür Merkezi bünyesinde faaliyetler gösteren kadınlarla yönelik "evlilik" konulu seminer düzenlendi.

Polis memuru Serkan Güven, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen seminerde katılımcılara evlilikte boşanmanın nedenleri, eşler arasında geçimsizlik, anne ve babaya düşen görevler, kadın hakları, kadının önemi ve görevi gibi konular hakkında bilgi verdi.

Merkez sorumlusu Yasemin Beşli, kadınların seminere ilgi gösterdiğini belirterek, benzer faaliyetlerin devam etmesini istedi.

Esnafa verilen kredide kolaylık

Suruç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif tarafından verilen işletme kredilerinden kooperatif payı alınmayacağı bildirildi.

Kooperatif Başkanı Mehmet Durmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, esnafın kullanacağı işletme kredilerindeki faiz oranlarında düşüş yapıldığını, bu yönde küçük esnafa destek verildiğini söyledi.

Diğer illere göre ilçedeki esnafların düşük faizle kredi kullandığını belirten Durmaz, şunları kaydetti:

"Devletimiz, esnaflarımızın kullanacağı işletme kredilerinde faiz oranları yüzde 7.8'den yüzde 5'e indirdi. Ayrıca yönetim kurulu olarak almış olduğumuz kararla 1 Haziran7dan itibaren kooperatifimiz kanalıyla işletme kredisi kullanan esnaflarımızdan alınan 1.5 olan ikinci yıl kooperatif payları bu yıl alınmayacak. Ortaklarımızdan almayacağımız bu oran,  kooperatifimizin durumunun iyiye gittiğinin bir göstergesidir." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement