Sapanca'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sapanca'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

01.04.2013 15:34

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçede konutlar yaparak güzel bir alan oluşturacaklarını söyledi.

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçede konutlar yaparak güzel bir alan oluşturacaklarını söyledi.

Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 120 dönümlük alanda 513 hak sahibi için dönüşüm başlattıklarını kaydetti.

"Kentsel dönüşümle vatandaşlarımız için konut yaparak güzel bir alan oluşturacağız" diyen Uslu, "Burada Roman vatandaşlarımız ağırlıklı. Güzel bir alan ancak çok kötü bir yaşam tarzı var. Kentsel dönüşümle vatandaşlarımız için konut yaparak güzel bir alan oluşturacağız" şeklinde konuştu.

Hak sahibi Romanlar için de konut yapacaklarını belirten Uslu, şunları dile getirdi:

"800 konut inşa edeceğiz. Sapanca'nın girişinde bir alan. Çok kötü bir alandı burası. Kentsel dönüşüm şarttı buralar için. Şu anda kamulaştırma bedelleri belli oldu. Sapanca, doğal güzellikleri açısından çok önemli. Bu dönüşüm Sapanca'nın daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlayacak. Bu çalışmalar turizm açısından da çok önemli.

Sapanca'nın doğa yapısına uygun binalar yapılacak. Bunun için TOKİ ile görüştük, Sapanca'ya özgü değişik mimari yapılar uygulanacak." - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sapanca'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika


Advertisement