Sarızeybek Söyleşiye Katıldı - Son Dakika
Yerel

Sarızeybek Söyleşiye Katıldı

Sarızeybek Söyleşiye Katıldı

terörün bize çok acı çektirdiğini belirterek "8 bin 600 askerimiz şehit düştü, iki milyon insan yerinden yurdundan göç etti" dedi.

07.05.2013 16:40

Emekli Albay ve Yazar Erdal Sarızeybek,

terörün bize çok acı çektirdiğini belirterek "8 bin 600 askerimiz şehit düştü, iki milyon insan yerinden yurdundan göç etti" dedi.

Sarızeybek, ayrıca, terörle mücadele edenlerin şimdi cezaevlerinde olduğunu söyledi.

Sarızeybek, Fethiye Belediyesi ve FETAV'ın birlikte düzenlediği 6. Fethiye Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinde imza ve söyleşiye katıldı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki söyleşi öncesi marşlar çalınıp Türk Bayrakları sallandı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, ADD Şube Başkanı Güngör Berk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Tuğrul Yılmaz, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Zahide Banihashem'in yanı sıra çok sayıda vatandaşın izlediği söyleşide konuşan Yazar Erdal Sarızeybek, "Barış süreci denilen bu durum Özal döneminde de yaşandı. Türk Milleti tuzağa düşürüldü" dedi.

Terörün bize çok acı çektirdiğini anlatan Sarızeybek, şöyle konuştu: "8 bin 600 askerimiz şehit düştü. 2 milyon insan yerinden yurdundan göç etti. 300 milyar dolar gibi kaynağımız heba oldu." Analar artık ağlamasın denildiğini anlatan Erdal Sarızeybek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Barış süreci kardeşlik, insan hakları deniliyor bu sözler çok güzel. Türk milleti ya bir tuzağa çekiliyorsa? Hatırlayın geçmişi Başbakan tarafından üç beş çapulcu denilmişti. Oysa tarihin en büyük dersini vermiş olsaydık bunları yaşamayacaktık. Özal ne demişti; 'bir koyup üç alacağız'. Sonunda ne oldu. 10 milyar dolar ekonomik kayba uğradık. Terör bitmedi. Çekiç Gücü'de getirdik."

Mevcut Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının değiştirilmeye çalışıldığını Anayasamızca sabit olan Türkiye Cumhuriyetinin kaldırılmasının istendiğini örneklerle anlatan Erdal Sarızeybek, terörle mücadele eden bu ülkenin Genel Kurmay Başkanı ve generallerin terörist ilan edilerek cezaevlerine konulduğunu söyledi. Teröristlerin ise dışarıda gezdiğini belirten Erdal Sarızeybek, "Bu nasıl bir hukuk anlayışıdır" dedi.

Sarızeybek, söyleşi sonunda soruları cevaplandırdı, kitaplarını imzaladı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarızeybek Söyleşiye Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement