Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'dan Kısa Kısa

Şarkışla Kaymakamlığı için yeni logo tasarlandı.

24.10.2015 11:50

Şarkışla Kaymakamlığı için yeni logo tasarlandı.

Kaymakamlık için yeni bir arayışa girdiklerini belirten Kaymakam Akif Pektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu ve ilçeye has el dokuması kilimi anlatan logo tasarlandığını söyledi.

Logoyu, Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Akın Varıcıer'in çizdiğini aktaran Pektaş, bu logoyu tescil ettirdiklerini belirterek, meslektaşına kazandırdığı logodan dolayı teşekkür etti.

Pektaş, "Kaymakamlığımızın logosu ozanlar diyarı Şarkışla'yla özdeşleşen bir bağlama figürünün içerisinde yine Şarkışla'ya özgü pek çok temel değeri de barındıran özellikler gösteriyor. Bağlama içerisinde yine Şarkışla'ya özgü kilimi ve Türk bayrağımızı da yine logomuz içerisinde görmek mümkün. Bunun dışında Sivas'ın 'S' si ve Şarkışla'nın 'Ş' si kaymakamlık logosu içerisinde yer alan ögeler içerisinde" dedi.

-Sporcuların isimleri yaşatılacak

Şarkışla Belediyesi, ilçenin spordaki gelişmesine hizmet veren ve yaşamlarını yitirmiş sporcuların adlarının yaşatılması için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Şarkışla Belediyespor'un kulüp binasının restore edilmesinin ardından oyuncu ve yöneticilerle kulüpte bir araya gelerek spor alanında yaptıkları ve yapacakları işleri anlattı.

Şarkışla Belediyespor'un yenilenen kulüp binasıyla modern bir tesise kavuştuğunu belirten Oğuz, "İlçe genelinde yaptığımız gerek halı sahalar gerekse park alanlarına, Şarkışlamız adına spor dalında hizmet etmiş, gençleri spora kazandırmış ve hayatlarını kaybetmiş ağabeylerimizin, kardeşlerimizin isimlerini vererek onları bir kez daha yad etmiş olacağız" diye konuştu.

Yeni kulüp binasında, idarecilere ait odaların yanı sıra misafirhane, soyunma odaları, duş ve mutfak gibi alanlar bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement