Şehzade Mehmet Koleji Matematik Dehalarını Ödüllendirdi - Son Dakika
Yerel

Şehzade Mehmet Koleji Matematik Dehalarını Ödüllendirdi

Şehzade Mehmet Koleji Matematik Dehalarını Ödüllendirdi

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji’nin düzenlediği 13. İlköğretim Okulları Matematik Yarışması'nda bu sene dereceye giren öğrenciler, öğretmenleri ve okulları çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

08.05.2014 14:09

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin düzenlediği 13. İlköğretim Okulları Matematik Yarışması'nda bu sene dereceye giren öğrenciler, öğretmenleri ve okulları çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Şehzade Mehmet Koleji'den gerçekleşen ödül törenine Manisa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara ödül alan okul müdürler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehzade Mehmet Koleji dünya Matematik Olimpiyatlarında elde ettiği 4 Dünya 2.liği ve 1 Dünya 3.lüğü başarı ve tecrübesini Manisa il ilçedeki orta okulları ile paylaştı. 3 Mayıs Cumartesi günü başlayan Manisa Geneli Matematik Yarışmasına,7. ve 8. sınıflardan 52 okuldan 350 öğrenci katıldı. Her yıl katılımın üst düzeyde olduğu sınavda öğrenciler Matematik seviyelerini ölçme imkanı buldu. Programda dereceye giren öğrencilere sırasıyla bronz, gümüş ve altın madalyalar takdim edilirken öğretmenlere ise çeşitli ödüller verildi.

Ödül töreninde konuşan Şehitler Orta Okulu Matematik öğretmeni Mehmet Özalp "Şehzade Mehmet Kolejinin düzenlediği Şehmat Yarışmasına her yıl katılıyoruz.Çok başarılı bir organizasyon.Bundan sonraki yıllarda da yapılmasını bizler arzu ediyoruz" dedi.

Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "13. kez düzenlemiş olduğumuz Matematik Olimpiyatına bu yıl 52 okuldan 350 öğrenci katılmıştır. Katılan bu öğrencilerden 42 tanesi madalya ve değişik hediyelerle ödüllendirilmiştir. Her yıl bir önceki yıldan daha fazla katılım olması bizleri çok mutlu etmektedir. Keşke daha fazla öğrenciye hatta öğretmenimize yarışma heyecanını ve başarma heyecanını tattırabilsek. Biz Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları olarak bunu çok önemsiyoruz.Bundan bin sene sonrada insanların bildikleri yine bilmediklerinden çok az olacaktır. Çünkü bilim sınırsızdır. Ben inanıyorum ki bizim çocuklarımıza bu ufuk çizilse, bu imkanlar sunulsa biz dünyadaki akranlarımızdan çok daha iyisini başarabiliriz. Bunu şehzade Mehmet kolejinin öğrencileri uluslararası matematik olimpiyatlarında ve proje yarışmalarında bugüne kadar elde ettikleri 10'larca dünya derecesiyle ispat etmişlerdir zaten. Yeter ki fırsat verelim imkan sunalım." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzade Mehmet Koleji Matematik Dehalarını Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement