Selçuk'a Mobese Sistemi Kurulucak - Son Dakika
Yerel

Selçuk'a Mobese Sistemi Kurulucak

Selçuk\'a Mobese Sistemi Kurulucak

Göreve geldiği günden bu yana tüm birim amirleri ile birlikte ilçe genelinde başlattığı sıkı çalışmalar sonucunda oldukça başarılı operasyonlara imza atan Selçik İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, ilçenin huzuru için her türlü çalışmayı...

08.12.2012 15:04

Göreve geldiği günden bu yana tüm birim amirleri ile birlikte ilçe genelinde başlattığı sıkı çalışmalar sonucunda oldukça başarılı operasyonlara imza atan Selçik İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, ilçenin huzuru için her türlü çalışmayı yaptıklarını kaydetti. Çankaya, bu konuda Selçuk'ta büyük eksiklik duyulan Mobese sistemi için gerekli çalışmaların başlatıldığı müjdesini verdi. Çankaya, Mobese sistemi için kaynak paraya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Selçuk'un asayiş ve güvenlik sorunlarını vatandaşlar ile birlikte konuşmak, vatandaşlar ile fikir alışverişi yapmak amacıyla üç ay önce başlatılan huzur toplantılarına bu ay da devam edildi. Selçuk Emniyet Müdürü Fatih Çankaya ve Yardımcısı Oğuzhan Şahin öncülüğünde, İstasyon kahvehanesinde gerçekleşen toplantıya emniyet birim amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Selçuk'ta yaşayan vatandaşların Dünyanın en şanslı insanları olduğu değerlendirmesini yapan Çankaya; "Çünkü sizler Dünyanın en güzel ilçesinde yaşıyorsunuz. Selçuk, Coğrafi, iklimi ve tarihi konumu ile çok güzel bir ilçe. Ben de böyle bir ilçede görev yapmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Selçuk'taki görev süresinde öncelikle vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alarak; motosikletler, uyuşturucu, trafik ve park alanları konusunda çalışmaları başlattıklarını ifade eden İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, bu çalışmalar kapsamında ilk olarak 01 Eylül itibariyle Motosiklet kullanıcıları için kask uygulamasına geçildiğini, aynı zamanda tescilsiz motosiklet sürücülerine uyarı çalışması yaptıklarını, daha sonra cezai uygulamaya geçildiğini, bunda da yüzde 80 başarı elde ettiklerini kaydetti.

İlçede uyuşturucu kullanımı yönünde gelen şikayetleri dikkate alarak sıkı bir çalışma başlattıklarını ifade eden Çankaya; "Biz bu sorunun üzerine gittik. İlgili arkadaşlarımız sıkı bir çalışma yapmışlardır. Geçen yıla göre 7 kat daha fazla uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Son 9 yılın en büyük uyuşturucu operasyonlarını yaptık. Buradaki amacımız özellikle gençlerimizi korumak, uyuşturucu maddesi satan yetiştiricilerin üzerine gitmektir" dedi.

İlçe merkezinde park sorunu olduğu yönünde de birçok şikayetler aldıklarını, Selçuk'un bu konuda sıkıntılı bir ilçe olduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Çankaya; "Burada büyük ölçüde otopark sıkıntısı var. Amacımız ana arterleri açık tutmak ve ilçe merkezinde bu konuda çalışmalarımıza başladık. Park alanlarıyla ilgili gerekli yazışmalarımızı yaptık. Ayrıca yapılacak olan bu çalışma kapsamında kaldırım alanlarına motosikletler park edilmeyecek" dedi.

Bu konuda çarşı esnafına da büyük görevler düştüğünü hatırlatan Çankaya, çarşı merkezindeki motosikletlerin birçoğunun esnafa ait olduğunu, esnafın kendi mekanına yakın bölgede motosikletini park ettiğini, bu durumun da motosiklet sorununu ortaya koyduğunu ifade etti.

MOBESE İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNULDU

Selçuk'ta büyük eksikliği duyulan Mobese sistemi için gerekli hazırlık çalışmalarının yapıldığını kayde3den İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya; bu çalışma kapsamında Selçuk'un üç çıkış noktasına araç sorgulama kameraları, bununla ilgili 21 adet direk dikileceğini, 14 zumlu, 96 tane de sabit kameralar takılacağını söyledi. Bu sistem için 1 milyon 600 TL gibi bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Çankaya, "Bu kaynağı halledebilirsek ve ilgili birimlerden gereken desteği alırsak; önümüzdeki yaz döneminde Kent Güvenlik Sistemi'ni hayata geçireceğiz" müjdesini verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'a Mobese Sistemi Kurulucak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement