Selçuk'ta Hıdrellez Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Hıdrellez Coşkusu

Selçuk\'ta Hıdrellez Coşkusu

Selçuk’ta Hıdrellez Selçuk Belediyesi’nin organizasyonunda büyük coşku ile kutlandı.

06.05.2014 14:59

Selçuk'ta Hıdrellez Selçuk Belediyesi'nin organizasyonunda büyük coşku ile kutlandı. Ateşlerin yakıldığı, mesir macunlarının dağıtıldığı gecede Selçuk halkı birbirinden güzel dans gösterileri ve müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Selçuk Belediyesi Pazar yerinde lokma dağıtılarak başlayan gecenin sunuculuğunu Selçuk'un sevilen ve beğeni ile dinlenen Rap müzik sanatçısı Uğur Çakır yaptı. Selçuk'un yerel sanatçıları Nuh Oğuzhan, Arteks ve Hicazz Gruplarının sahne aldığı gecede 8 Eylül Ortaokulu öğrencilerinin sahnelediği roman dansları ve seyircilerin katılımı ile yapılan dans gösterileri de büyük alkış aldı. Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden Deniz Ağdaş'ın Hıdrellez'in anlamına ilişkin bir konuşma yaptığı gecede Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı da eşi Ayşen Bakıcı ile sahneye çıkarak tüm Selçuk'un Hıdrellez'ini kutladı.

Hıdrellez'in baharın getirdiği uyanış, canlanma ve bereketin bir simgesi olduğunu söyleyen Başkan Bakıcı baharın ve Hıdırellez'in bereketinin tüm dünyayı ve Selçuk'u donatmasını diledi. Pazar yeri alanını doladuran tüm vatandaşlara her şeyden önce dostluk, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü içerisinde olmak gerektiğine vurgu yapan Başkan Bakıcı, alanı dolduran kalabalığa eşi Ayşen Bakıcı ile mesir macunu dağıttı.

Başkan Bakıcı, daha sonra Hıdrellez ateşini tutuşturdu ve ateşin üzerinden atladı. Beraberindeki Ak Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilimen ve Meclis üyeleri ile birlikte alanı gezerek Selçuk halkı ile sohbet eden Başkan Bakıcı 'ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gecede sahne alan yerel sanatçıların seslendirdikleri şarkılara zaman zaman eşlik eden Başkan Bakıcı, yanına gelen vatandaşlarla da ile bol bol fotoğraf çektirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Hıdrellez Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement