Selçuk Tıp'ta Cübbe Heyecanı Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Selçuk Tıp'ta Cübbe Heyecanı Yaşandı

Selçuk Tıp\'ta Cübbe Heyecanı Yaşandı

SÜ Tıp Fakültesi tarafından "14 Mart Tıp Bayramı" etkinlikleri kapsamında "Cübbe Giyme, Bilimsel ve Sosyal Aktivite Ödül Töreni" düzenlendi.

14.03.2013 15:38  Güncelleme: 15:41

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi tarafından "14 Mart Tıp Bayramı" etkinlikleri kapsamında "Cübbe Giyme, Bilimsel ve Sosyal Aktivite Ödül Töreni" düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Dekan Prof. Dr. Oktay Sarı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar ile Prof. Dr. Duygu Fındık, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende Selçuk Üniversitesi Müzik Topluluğu öğrencileri mini bir konser verdi. Konserin ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Çok çeşitli sorunlarımız var. Ancak 14 Mart bir bayram ve böyle kutlanmalı ki şuan sağlık sisteminin geldiği nokta açısından değerlendirildiğinde var olan problemlerin çözüme ulaşacağı kanaatindeyim. 14 Mart bu açıdan bayram gibi bayram olacak" dedi. Fakültenin mevcut durumu hakkında bilgi veren Rektör Gökbel, "Öğretim elemanı sayımızı yüzde 5 artırmamıza rağmen, hastaya hizmet oranımızı yüzde 50 artırdık. Bu çok iyi başarı. 2012 yılını çok iyi değerlendirdik. Umarım bu yılı da çok iyi geçiririz ve önümüzü daha iyi görebiliriz. Şikayet etme zamanı değil, umut etme zamanı. Eğitim, araştırma ve halka hizmet açısından bundan sonra daha iyi ve güzel günler yaşayacağız. Bu vesileyle hastanenin bugünlere gelmesinde emeği geçen yöneticilere teşekkür ederim" diye konuştu.

Sözlerini 14 Mart Tıp Bayramı'nın tarihçesini anlatarak başlayan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı da, "Fakültemiz şuana kadar 5 dönem mezun verdi. Öğrenci sayımız 700'ü aşmış durumda. Fakültemiz ve hastanemiz köklü ve yerleşik tıp fakülteleriyle rekabet edebilecek bir düzeye geldi. Bayramımızı birbirinden güzel etkinliklerle kutladık. 14 Mart'lar bizleri her zaman kaynaştırsın. Kenetlenmemize vesile olsun. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı ve çözümlerini 364 gün boyunca tartışalım ancak 14 Mart sorunların değil, sevinçlerin paylaşıldığı gün olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Atanma ve Yükseltilme kriterlerine göre 2012 yılında yapılan uluslar arası ve ulusal yayın ve bildirilerin puanları hesaplanmış olup, en yüksek puanları alan öğretim üyelerine plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. TÜBİTAK, patent, bildiri ödülleri, öğrenci ödülleri, dönem birincileri, yarışma birincileri, öğrenci topluluk başkanlarına da plaketleri takdim edildi.

Ardından cübbe giyme törenine geçildi. Profesör ve doçentlere cübbelerini protokol üyeleri takdim etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk Tıp'ta Cübbe Heyecanı Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement