Seydişehir'de YGS Öncesi Güvenlik Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Seydişehir'de YGS Öncesi Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Seydişehir\'de YGS Öncesi Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı öncesi güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

20.03.2014 14:36  Güncelleme: 14:32

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

Seydişehir ilçesinde 32 bin 65 adayın 14 okulda 190 salonda gireceği YGS sınavı öncesi Kaymakam Tuncay Sonel başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlendi. Toplantıya Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, İlçe Emniyet Müdürü Ali Gürbunar, ÖSYM İlçe Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Arıkan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türkmen Çağrı katıldı.

Kaymakam Tuncay Sonel, daha önceki yıllarda sınava girecek adayları Konya' ya veya başka şehirlere giderek sınava girdiğini söyleyerek, "Adaylarımız aileleri ile birlikte gidiyorlardı, yol masrafının yanı sıra yorgunluk ile sınava girmek zorunda kalıyorlardı ve sınava girecekleri okulu bulmaları sorundu. Ancak bundan sonraki sınavlarda yöre insanımız bu sorundan kurtuldu. Bu Pazar 10.00'da başlayacak ve 12.30'da kadar sürecek olan sınavda bizler, emniyetimiz, jandarmamız adaylarımızın rahat bir sınav geçirmelerini sağlayacağız. Seçim dönemi olması nedeni ile özellikle seçim araçları noktasında bütün ilçe başkanlarımız ile görüşüp sınav sonuna kadar araçlarını çıkarmamalarını isteyeceğiz. Adaylarımızın dikkatini dağıtacak hiçbir şeyin olmamasını istiyoruz ve Seydişehir ailesi olarak bu konuda hassasız. Sınava girecek tüm adaylarımıza ve ailelerine başarılar diyorum" dedi.

ÖSYM Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Arıkan ise, adayların mağduriyet yaşamaması için sınava girerken sınav giriş belgelerini ve nüfus cüzdanlarını mutlaka yanlarında bulundurmaları gerektiğini hatırlatarak bütün sınav merkezi olan ilçelerde sabah 7 den sınav başlayıncaya kadar nüfus müdürlüklerinin açık olacağını söyledi.

Sınava girecek adaylar ise başka bir il ve ilçeye gitmeden kendi ilçelerinde sınava girmenin kendileri içinde bir avantaj olduğunu söyleyerek, "Yöremizde bu sınavın yapılmasında emeği geçen ÖSYM Başkanlığına, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğümüze, Seydişehir Kaymakamlığımıza ve Milletvekilimize teşekkür ediyoruz" dedi.

9 Eylül 2013'te Seydişehir'de sınav koordinasyon merkezi kurulması için ilk yazışma yapılmış, 9 Ekim 2013 tarihinde talep değerlendirilmeye alınırken 1 Kasım 2013 tarihinde ise Seydişehir Sınav Koordinasyon Merkezi kurulması onaylanarak Doç. Dr. Hüseyin Arıkan ilçe sınav koordinatörü olarak ataması yapılmıştı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seydişehir'de YGS Öncesi Güvenlik Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement