Sgk'dan Bilgilendirme Semineri - Son Dakika
Yerel

Sgk'dan Bilgilendirme Semineri

Sgk\'dan Bilgilendirme Semineri

Yalova Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürlüğü tarafından genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine yönelik ek karşılık primi ve faturalı alacakların bildirim ve takibi ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

08.01.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürlüğü tarafından genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine yönelik ek karşılık primi ve faturalı alacakların bildirim ve takibi ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

SGK Yalova İl Müdürlüğü, ildeki kamu idarelerine yönelik bilgilendirme seminerlerini sürdürüyor. Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ek karşılık primi ve faturalı alacakların bildirim ve takibi ile ilgili bilgi verildi. Seminere Mali Hizmetler Merkez Müdürü Şiyar Gazioğlu ve Bursa SGK İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Şaban Çavuş konuşmacı olarak katıldı. Seminerde, " 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 100. maddesinin üçüncü fıkrasında, bu kanun gereği verilecek her türlü belge veya bilginin internet, elektronik ve benzeri ortamda gönderilmesi hususunda, gerçek ve tüzel kişileri mecbur tutmaya Sosyal Güvenlik Kurumunun yetkili olduğu hüküm altına alınmıştır. Takip ve tahsilatın kolaylaştırılması, bürokrasi ve maliyetlerin azaltılması, hızlı ve güvenilir hizmet sunulması ile kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılması maksadıyla ek karşılık ve faturalı alacakların sistem üzerinden girilmesi, takibi veya sorgulanması işlemlerine yönelik olarak Mosip İnternet Sitesi kurulmuştur. Kamu idareleri söz konusu portala, kurum internet sayfası (www.sgk.gov.tr) bünyesindeki 'E-SGK' menüsünün içerisinde yer alan "MOSİP Bilgi Sistemi" üzerinden 'Kesenek Bilgi Sistemi' kullanıcı adı ve şifrelerini kullanmak suretiyle ulaşabileceklerdir" denildi.

Seminere SGK Yalova İl Müdürü Ali Gencer, İl Müdür Yardımcıları Hasan Demiröz, Miraç Keskin ve Birsel Okutan Demiröz ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk'dan Bilgilendirme Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement