Şiddetsiz Bir Topluma Doğru ve İslamda Kandının Yeri - Son Dakika
Yerel

Şiddetsiz Bir Topluma Doğru ve İslamda Kandının Yeri

Şiddetsiz Bir Topluma Doğru ve İslamda Kandının Yeri

Adıyaman Valiliği, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Geleceğe Umutla Bakanlar Derneğinin ortaklaşa hazırladığı ‘Şiddetsiz Bir Topluma Doğru’ adlı proje kapsamında “İslam da, Kadının Yeri” konulu konferans düzenlendi.

30.04.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Valiliği, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Geleceğe Umutla Bakanlar Derneğinin ortaklaşa hazırladığı 'Şiddetsiz Bir Topluma Doğru' adlı proje kapsamında "İslam da, Kadının Yeri" konulu konferans düzenlendi.

Geleceğe Umutla Bakanlar Derneği'nin hazırladığı ve Adıyaman Valiliği, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin desteklediği proje İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Kabul edilen proje kapsamında uzman ekip tarafından aile içi şiddeti anlatan kamu spotu çekildi. Çekilen kamu spotu büyük beğeni kazanırken, kamu spotunun ardından " Şiddetsiz Bir Topluma Doğru" konulu belgesel çekildi. Çekilen belgesel gösterimi ile "İslam da, Kadının Yeri" konulu konferans düzenlendi.

TPAO Kültür Merkezinde düzenlenen belgesel ile konferans programına Adıyaman Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Kutlu, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İş-Kur İl Müdürü Ramazan Tatar, SGK İl Müdürü Ömer Eker, Kredi ve Yurtlar Kurumu Adıyaman Yurt Müdürü Sami Köroğlu, STK temsilcileri, dernek başkanları, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belgesel filmi konferans öncesinde gösterildi. Çekilen belgesel programa katılanlar tarafından tam not alırken, duygusal anlar yaşandı. Çekilen belgeselde şiddetin önüne nasıl geçileceği ve şiddetin nelere sebep olabileceğine vurgu yapıldı. Belgeselde yer alan şiddet mağduru olan kadınlar, hayat hikayelerini anlatırken, belgeselde yer alan uzmanlar ise, uyarı nitelikli konuşmalarda bulundu.

Belgesel gösteriminin ardından Doç. Dr. Huriye Martı tarafından " İslam'da, Kadının Yeri" konulu konferans verildi. Verilen konferansta, İslam'da kadının yeri ve kadına yönelik şiddetin nelerden dolayı meydana geldiği meydana gelen şiddetin ne şekil önüne geçile bileceği anlatıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiddetsiz Bir Topluma Doğru ve İslamda Kandının Yeri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement