Siirt'te 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Siirt'te 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

Siirt\'te 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

Siirt'te 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından sağlık çalışanlarına karanfil dağıtıldı.

14.03.2013 16:26

Siirt'te 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından sağlık çalışanlarına karanfil dağıtıldı.

Siirt Vali Vekili Gürbüz Saltaş ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Muhammet Doğan, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Siirt Devlet Hastanesi doktor ve sağlık personelleri ile bir araya geldi. Poliklinik servisinde görev yapan doktorları ziyaret eden Saltaş, günlerini kutlayarak karanfil dağıttı. İnsan sağlığına hizmet eden hekimlerin yeryüzündeki en mukaddes görevi yürüttüğüne inandığını belirten Saltaş, sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımızın gelişmiş illerin yaşam standartlarının seviyesine, çıkartılmasında başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık personellere önemli görevler düştüğünü söyledi. Saltaş, sosyal devlet anlayışının en önemli özelliklerinden birisi de, tüm vatandaşlara, zamanında ve yeterli sağlık hizmetinin sunulmasından geçtiğini, bu amaçla gelişen teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, yürütülen sağlık hizmetlerinin çok önemli mesafelere ulaştığını belirterek, "İnsan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, sağlık alanında yapılan yeni yatırımlarla desteklenerek, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişiminin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Muhammet Doğan ise, insan sağlığına hizmet eden hekimlerin yeryüzündeki en ulvi ve en mukaddes mesleklerden birini icra ettiğine dikkat çekerek, "Sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımızın gelişmiş ülkelerdeki yaşam standartlarının seviyesine, çıkartılmasında başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık personelimize önemli görevler düşmektedir. Ayrıca, sosyal devlet anlayışının en önemli özelliklerinden birisi de, tüm vatandaşlara, zamanında ve yeterli sağlık hizmetinin sunulması ön planda yer almaktadır. Dünyada gelişen teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, ülkemiz genelinde yürütülen Sağlık Bakanlığı'nın, sağlıkta dönüşüm projesiyle çok önemli mesafeler alındığını hepimiz görmekteyiz. İlimizde gerçekleştirdiğimiz insan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, sağlık alanında yapılan yeni yatırımlarla desteklenerek, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişiminin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmayı hedeflemekteyiz. Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yapılan etkinliğe Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Doğan, Başhekim Bahattin Koç, Hastane Müdürü Ömer Ebrem, Başhemşire Deniz İlhan Gök, Başhemşire Yardımcısı Tulay Şen de katıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement