Siirt'te 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anıldı

Siirt\'te 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anıldı

Siirt'te, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.3.Komando Tugay Komutanlığı arazisi içerisinde bulunan şehitlikte yapılan ilk tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalarla devam etti.

18.03.2013 16:39

Siirt'te, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

3. Komando Tugay Komutanlığı arazisi içerisinde bulunan şehitlikte yapılan ilk tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalarla devam etti. Siirt Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerif Demir burada yaptığı konuşmada, "Bu vatanın evlatları o kadar kutsal o kadar önemli vazifeler görüyorlar ki, Japonyo'dan Trablus'a, Yemen'den Galiçya'ya kadar on binlerce şehidin yattığı bu topraklar, bir anlamda bu şehitlerindir" dedi. Buradaki törende saygı atışının ardından İl Müftüsü Faruk Arvas dua okudu. Arvas ildeki Kur'an kursu öğrencileri ve personelin 5 adet hatmi şerif okuduklarını belirtti. Tören, Vali Vekili Gürbüz Saltaş'ın Şehitlik Şeref Defteri'ni imzalaması ve diğer davetlilerle birlikte şehitlerin mezarına karanfil bırakılması ile sona erdi.

İkinci tören Kültür Merkezi'nde yapıldı. Buradaki törende Çanakkale ile ilgili bir belgesel filmden sonra günün anlam ve önemi belirten konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Vali Vekili Gürbüz Saltaş tarafından öğrenciler arasında düzenlenen şiir resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören, Çanakkale konulu resim ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement