Karayolları 94. Siirt Şube Şefliği, kış mevsimi öncesi yol bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.
Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 94. Siirt Şube Şefi Sebahattin Direk, Eruh ilçesine bağlı Bağgöze bölgesinde 10 kilometrelik yol bakım ve onarım çalışması yaptıklarını söyledi.
Bağgöze'de taşımalı eğitim yapan okulların bulunduğu bölgede de yol yapım çalışması yaptıklarını dile getiren Direk, şöyle konuştu:
"Bölgede, hendek açmalar, menfez temizlemeler, serim ve yama çalışmaları yaptık. Çalışma yaptığımız yerlerde muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek bizim göremediklerimizi ve yapamadıklarımızı istişare ederek yol yapım çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Binden fazla öğrencinin eğitim gördüğü Bağgöze'de her gün 20'den fazla köyden 40'a yakın araç öğrenci taşımacılığı yapıyor. Öğrencilerimiz kışın çamurdan, yazın ise tozdan okul önünden geçemiyordu. Bu okullarımızın önünde de öğrencilerimizin daha sağlıklı şekilde okula gidip gelmesi için asfaltlama çalışması yaptık."
Bağgöze Köyü Muhtarı Mustafa Turhan ise, çözüm süreciyle birlikte bölgedeki yatırımların daha da arttığını ve sürecin sonuna kadar devam etmesi gerektiğini belirtti.
Yol yapım çalışmalarıyla bölgeye ulaşımın daha kolay sağlandığını belirten Turhan, şunları kaydetti:
"Burada bin 200 öğrencimiz eğitim görüyor. Bölge genelinden buraya okumak için geliyorlar. Yapılan yol çalışması ile artık daha kolay gidip gelebilecekler. Şunu da belirtmek istiyorum, Çözüm süreciyle birlikte bölgemize daha fazla yatırım gelmeye başladı. Bölge halkı olarak bu sürecin sonuna kadar destekçisi olacağız. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." - Siirt
Son Dakika › Yerel › Siirt'te Yol Bakım ve Onarım Çalışmaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.