Silifke'de 44 Polis İlk Yardım Eğitimi Aldı - Son Dakika
Yerel

Silifke'de 44 Polis İlk Yardım Eğitimi Aldı

Silifke\'de 44 Polis İlk Yardım Eğitimi Aldı

Kızılay Silifke Şubesi, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 40'ı polis, 4'ü amir olmak üzere 44 personele ilk yardım eğitimi verdi.

06.10.2012 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay Silifke Şubesi, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 40'ı polis, 4'ü amir olmak üzere 44 personele ilk yardım eğitimi verdi.

İlçe Emniyet müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen eğitim çalışmalarının ardından Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Kızılay Silifke Şube başkanı Mustafa Beceren ve İlk Yardım Eğitmeni Hasan Bilir'e katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi yaptığı konuşmada, "İlk yardım biz polisler için çok önemlidir. Bu nedenle İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde görevli 44 Polis memuru arkadaşımız ilk yardım eğitimi konusunda 1 hafta süren bir kurs aldı. Bu güne kadar doğru bildiğimiz ama yanlış yaptığımız uygulamaları gördük. İlçemizde dolaşan her ekipte mutlaka ilk yardım konusunda bilgili bir polis arkadaşımız bulunacak ve olaylarda sağlık görevlileri gelene kadar ilk müdahaleyi yapabilecek" dedi.

İlkyardım insan hayatını ilgilendiren ve hayati önem taşıyan bir konudur diyen İmişçi; "İlk yardım uygulanması tanımında da belirtildiği gibi gerekli eğitimi almış kişiler tarafından yapılmalıdır. Polis olarak Özellikle, trafik kazaları, şiddet olayları ve acil müdahale gerektiren durumlarla sık sık karşılaşmaktayız. Bu nedenle hasta ve yaralıların, yaşam şansını artırmak, meydana gelebilecek sakatlıkları engellemek, hasta ve yaralının hayatta kalmasını sağlamak için ilk yardım eğitimi önemlidir. Özellikle olay yerine ilk giden ekiplerimiz ilk 5 dakika içinde uygulanacak etkili ve doğru bir ilk yardım müdahalesiyle ölümleri engelleyebilir ve yaşamlarını kurtarabilir. Tüm bunlar ilk yardım önemini bizlere apaçık göstermektedir. Kızılay Başkanı Mustafa Beceren'e ve Eğitmenimiz Hasan Bilir'e bizlere bu imkanı verdiği, ilk yardım konusunda bilgilendirdiği için Teşekkür ediyor, Saygılar sunuyorum. Tüm kurum ve kuruluşlara ilk yardım eğitimi almaları konusunda çağrıda bulunuyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de 44 Polis İlk Yardım Eğitimi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement