Silifke'de "Hava Kirliliği" Paneli - Son Dakika
Yerel

Silifke'de "Hava Kirliliği" Paneli

Silifke\'de "Hava Kirliliği" Paneli

Kent Konseyi ve Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen Temizlik Haftası etkinlikleri kapsamında "Hava Kirliliği" konulu panel düzenlendi.

23.03.2013 10:57

Kent Konseyi ve Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen Temizlik Haftası etkinlikleri kapsamında "Hava Kirliliği" konulu panel düzenlendi.

Silifke Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen panelde konuşan Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur ve Araştırma Görevlisi Çevre Yüksek Mühendisi Gamze Koyuncu hava kirliliğinin tanımı, nedenleri ve insan üzerindeki etkileri konusunda sinevizyon aracılığı ile görsel olarak bilgi verdiler.

Prof. Dr. Kumbur konuşmasında; hava kirliliğinin insan ve çevreye verdiği zararlara işaret ederek, Silifke ve çevresinde kurulacak olan termik santrallerin önemli çevresel sorunlara neden olabileceğini anlattı. Prof. Dr. Halil Kumbur, "Silifke ve çevresinde yaşayan insanlar ve çevremiz bu tür olumsuzluklardan büyük oranda etkilenecektir. Bu tür tesisler kurulmadan önce ÇED raporlarını mutlaka almalıdırlar. Ayrıca bu bölgede yaşayan insanlarında bilgisine başvurulması çok önemlidir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Çevre Mühendisi Temuçin Özkan, Elektrik ve Elektronik Mühendisi Suat Yaşar ise ortaklaşa hazırladıkları sinevizyon gösterisi ile salonu dolduran davetliler ve öğrencilere hava kirliliği konusunda bilgiler verdiler. Çevre Mühendisi Özkan ve Elektrik ve Elektronik Mühendisi Yaşar, çevre mevzuatında hava kirliliğinin önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek, ısıtmada kullanılan kömür ve diğer yakıtların standartları hakkında da bilgiler verdiler.

Çevdosan yetkilisi Çevre Mühendisi Merve Yeşildağ ise özel sektörün çevre ve hava kirliliği konusunda uymak zorunda olduğu kurallardan bahsetti. Panelin yöneticiliğini yapan Selçuk Üniversitesi Silifke- Taşucu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr Halis Oğuz ise hava kirliliği konusunda insanlarında üzerine düşen görevler olduğunu ve bu konuda herkesin çevreye ve doğaya karşı daha duyarlı davranması konusunda genel değerlendirmeler yaparak paneli bitirdi.

Kent Konseyi ve Silifke Belediyesi tarafından düzenlene hava kirliliği konulu panele Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren, Özel Çevre Koruma Müdürü İbrahim Karaca, Kent Konseyi kadın Meclisi Başkanı Dr. Nesrin Esin ve yürütme kurulu üyeleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Artural, Belediye Kültür Müdürü Lutfi Uğur, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Coşkun, davetliler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de 'Hava Kirliliği' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement