Silvan'da Toplumsal Cinsiyet Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Silvan'da Toplumsal Cinsiyet Eğitimi

Silvan\'da Toplumsal Cinsiyet Eğitimi

Silvan Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten MEYA Kadın Merkezi, belediye personeline yönelik bir günlük Toplumsal Cinsiyet Eğitimi verdi.

01.09.2016 15:54

Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten MEYA Kadın Merkezi tarafından belediye personeline yönelik Toplumsal Cinsiyet Eğitimi verildi. Belediye konferans salonunda verilen eğitim seminerine Silvan Belediyesi Eşbaşkanları, meclis üyeleri, belediye hizmet binası ve bağlı kurumların personelleri katıldı. Belediye konferans salonunda bugün düzenlenen eğitim seminerinde GABB Eğitim Müdürlüğü'nden Meryem Yıldız eğitimci olarak katıldı. Yıldız katılımcılara kadınlara biçilen roller, toplum içerisinde yer edinmiş olan kadına bakış açısı ve kadın tarihi üzerine eğitim verdi. Eğitim seminerinde karşılıklı bilgilendirmeler yapılırken, eğitim gün boyu devam edecek.

MEYA Kadın Merkezi Sosyoloğu Zeynep Şıkgenç, Eğitimlerin, toplumsal cinsiyete duyarlı çalışmaların yürütülebilmesi için ve çalışanlar arasında toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kaldırılması temelinde verildiğine işaret ederek, "Ayrıca verilen eğitimin kurum içerisindeki çalışmalara da yansıması amaçlanmış olup çalışanlar arasında oluşabilecek mobing uygulamasının oluşmasının önüne geçmek ve daha verimli çalışmalar yürütülmesini sağlamaktır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Silvan'da Toplumsal Cinsiyet Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement