Silvan'daki Anız Yangınları - Son Dakika
Yerel

Silvan'daki Anız Yangınları

Silvan\'daki Anız Yangınları

Kaymakam Sönmezay: "Yasaklara rağmen anız yakılması düşündürücü"

30.09.2013 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, yasak olmasına rağmen anız yakılmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Sönmezay, Türkiye'nin artık dünya ile entegre olduğunu, ayrıca kendi değerleriyle dışa açıldığını belirterek, bu çerçevede üreticilerin bilinçlenmesi ve kendilerini yenilemesi gerektiğini kaydetti.

Yıllardır anız yakıldığını, anız yakmanın bilimsel olarak zararlı olduğu bilinmesine rağmen yakma işinin  devam ettiğini belirten Sönmezay, şunları söyledi:

"Anız yakmak toprağın geleceğini öldürmek demektir. Çiftçi, anız yakarak ülkenin geleceğini yaktığının farkında bile değil. Yasaklama kararına uymayanlar hakkında 2872 sayılı çevre kanunun ve 5491 sayılı kanun uyarınca işlem yapılacaktır. Anız yakmanın cezası dekara 33, 83 TL.'dir Bu ceza beş kat kadar artırılabilir. Bu yasaklara rağmen anız yakılması düşündürücüdür."

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan da çiftçilerin artık anız yakmasından vazgeçmesi gerektiğini, gelişen teknolojiye ayak uydurması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ekipleri,  çiftçileri bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silvan'daki Anız Yangınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement