Simav'da Netcad Temel Eğitimi Başladı - Son Dakika
Yerel

Simav'da Netcad Temel Eğitimi Başladı

Simav\'da Netcad Temel Eğitimi Başladı

Simav'da "NETCAD 6.0 CIS, CBS ve Uzaktan Algılama Eğitimi Teknik Destek Projesi" Simav’da başladı.

06.01.2014 18:30

Pazarlar ve Simav İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin iş birliğinde düzenlediği "NETCAD 6.0 CIS, CBS ve Uzaktan Algılama Eğitimi Teknik Destek Projesi" Simav'da başladı.

Zafer Kalkınma Ajansı'na 2013 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında yapılan başvuru sonucu desteklenmeye hak kazanan "NETCAD 6.0 CIS, CBS ve Uzaktan Algılama Eğitimi Teknik Destek Projesi" çerçevesinde, Simav Halk Eğitim Merkezi Bilgisayar salonunda verilen eğitime, Pazarlar ve Simav İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli 15 teknik personel katılıyor.

Teknik Destek ve Eğitim Uzmanı Özgür Zor tarafından verilen NETCAD 6.0 CIS eğitimi günde 6 saat olmak üzere toplam 7 gün 42 saat sürecek. Eğitim sonunda eğitime katılarak başarılı olan Teknik Personelin tamamına sertifika verilecek.

Teknik Destek ve Eğitim Uzmanı Özgür Zor, "NETCAD 6.0 CIS GIS-CBS ve uzaktan algılama, veri yapıları, veritabanı, harita, projeksiyon bilgisi  konularındaki teorik yapı hakkında bilgi sahibi olacak" dedi

Projeyi hazırlayıp koordine eden Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Erdem Çetin, şöyle konuştu:

"Eğitim sonunda, Netcad 6.0 GIS  programını GIS ve CAD projeleri oluşturmada kullanabilecek. Raster dönüşüm işlemlerini yapabilecek, Uzaktan algılama teknolojisi ile veri üretimi ve analizler yapabilecek, Projelerini istediği özelliklere göre görüntüleyebilecek, sorgulayabilecek ve raporlayabilecek, Arazi modeli oluşturabilecek, ürettiği arazi modeli üzerinde GIS yapısında yüzey analizleri yapabilecek, Ürettiği projeleri uydu fotoğrafları ile bütünleştirebilecekler. Teknik personel, eğitim sonunda proje oluşturma, yürütme ve değerlendirme yeteneklerini arttırmış olacaklar." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav'da Netcad Temel Eğitimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement