Sınava Hazırlanan Öğrencilere Çıkış Yolu - Son Dakika
Yerel

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Çıkış Yolu

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Çıkış Yolu

Adana'nın Kozan ilçesinde Hayatımız Sınav Programı'nın yapımcısı Cihat Şener'in katıldığı "Hayatımız Sınav" konulu konferans düzenlendi.

29.04.2013 14:16  Güncelleme: 14:19

Adana'nın Kozan ilçesinde Yusuf Baysal Anadolu Lisesi tarafından organize edilen ve Hayatımız Sınav Programı'nın yapımcısı Cihat Şener'in katıldığı "Hayatımız Sınav"konulu konferans düzenlendi.

Kozan Belediyesi Sinema salonunda düzenlenen konferansta konuşan Şener, her zor işin bir çıkışının bulunduğunu belirterek, Türkiye'de 18 milyon öğrencinin bulunduğunu, bu öğrencilerden 900 bininin üniversiteye alınacağını belirterek, "Bu oyunun karşılığı puan. İyi insan olmak puan getirmiyor. Bilgisayar sadece skora bakıyor. İster günde 8, isterseniz günde 18 saat ders çalışın sonuç skora bakar" dedi.

Öğrencilerin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini aktaran Şener, hayatın bir sınav olduğuna vurgu yaptı. Öğrencilere "Kendinizle yüzleşin" diyen Şener, "Bu akşam hiç ders çalışmayın. Buradan çıkınca evinize gidin ve aynanın karşısına geçin ve kendinize 'ben sınavı kazanmayı hak ediyor muyum?' diye sorun. Bu kendinle sınavla yüzleşmek demektir. Daha sınava yaklaşık 45 gün var. 45 gün büyük bir gün. Her gün bir soru daha yapabilirsiniz. Sınavda yapacağının 10 soru sizi belki de hedefinizdeki üniversiteye götürecektir" dedi.

"Sınavlara son güne kadar çalışın" diyen Şener, ayrıca öğrencilere esprili bir dille cep telefonu kullanımı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Şener, "Cep telefonlarınızın üzerinde no tuşu yazıyor. Siz bu tuşu hiç kullanmıyorsunuz. Bu tuşun üzerine biraz fazla basınca bu telefon kapanıyor. Ne müthiş bir şey. Kapatın telefonlarınızı çocuklar, sessizlik iyidir" önerisinde bulundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sınava Hazırlanan Öğrencilere Çıkış Yolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement