Şirvan'daki Silahlı Kavga - Son Dakika
Yerel

Şirvan'daki Silahlı Kavga

Şirvan\'daki Silahlı Kavga

Şirvan ilçesinde iki aile arasında çıkan, 1 kişinin ölümü ve 20 kişi yaralanmasına neden olan kavga sonucu aileler arasında başlayan husumet sona erdi.

12.08.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şirvan ilçesinde 1 kişinin ölümü ve 20 kişi yaralanmasına neden olan kavga sonucu aileler arasında başlayan husumet sona erdi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, İl Genel Meclisi Üyesi Müslim Hazinoğlu ve kanaat önderi Molla Hüseyin Seydaoğlu'nun girişimleri ile 1 kişinin ölümü ve 20 kişinin yaralanması sonucu Cellek, Ödümlü ve Uğur aileleri arasında başlayan husumet, barış ile sonuçlandı.

Şirvan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan barış töreninde konuşan Tutulmaz, dostluğun, kardeşliğin, barışın ve huzurun yeniden teminiyle ilgili böyle anlamlı bir günde ailelerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Aileler arasındaki barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Tutulmaz, "Bunu biz talihsiz bir olay olarak değerlendiriyoruz. Çünkü bu Şirvan'ın namına yakışmayan bir durumdu. Yıllardan beri gelen ilçenin dostluk, kardeşlik, huzur ilçesi olması olgusunu bozan, buna zarar veren bir durumdu. Çok şükür çok kısa bir sürede bunu yeniden tesis ediyoruz" dedi.

İlçenin geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberliğin çok güzel yaşanacak bir yer olarak devam edeceğine inancının sonsuz olduğunu belirten Kaymakam Özdel de barış ortamının tesis edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İslam dininin emniyet ve huzur dini olduğunu ifade eden Özdel, "Barış, huzur olmadan ne yediğiniz yiyecekler sizlere yemek oluyor ne de içtiğiniz içecekler sizlere ab-ı hayat oluyor. Devamlı düşüncelisiniz, emin değilsiniz. Bizler bu güzel İslam dininin mensubuyuz. Bundan sonra bu güzel şeyler tamamıyla inşallah çok daha güzel bir şekilde yaşanacak" diye konuştu.

Törende, barışan ailelerin üyeleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barıştı. Tören, Kaymakamlık önünde barış güvercinlerinin uçurulmasıyla sona erdi.

İlçede, 11 Temmuz'da Cellek, Uğur ve Ödümlü ailelerinin gençleri arasında başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüşmüş ve kavgada, Mehmet Uğur (63) hayatını kaybetmiş, 13'ü ağır, 20 kişi yaralanmıştı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şirvan'daki Silahlı Kavga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement