Şişe Toplayarak 'Ekmek Parası' Kazanıyorlar - Son Dakika
Yerel

Şişe Toplayarak 'Ekmek Parası' Kazanıyorlar

Şişe Toplayarak \'Ekmek Parası\' Kazanıyorlar

Şanlıurfa’da çevreye atılan pet şişeleri toplayarak geçimlerini sağlayan atık toplayıcıları, kış mevsimi nedeniyle işlerin kötü olduğunu söyledi.

07.01.2014 17:05

Şanlıurfa'da çevreye atılan pet şişeleri toplayarak geçimlerini sağlayan atık toplayıcıları, kış mevsimi nedeniyle işlerin kötü olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'nın bütün mahallelerini gezerek plastik madde topladıklarını söyleyen Yusuf Güzel, "Çek çek araçlarımızla birlikte bütün mahalleleri gezerek, plastik atıkları topluyoruz. Toplamış olduğumuz plastik maddeleri imalathanelere getirip presliyoruz. Daha sonra ise Gaziantep'e gönderiyoruz" dedi.

Geri dönüşüm açısından çok iyi bir iş yaptıklarını söyleyen Yusuf Güzel, "Vatandaşlarımızdan ricamız plastikli çöpleri ayrı poşetlere koymalarıdır. Çünkü bu şekilde yaparlarsa hem geri dönüşüm açısından hem de ekonomiye katkı açısından çok önemli bir yer tutmaktadır" diye konuştu.

İşlerin yazın daha iyi olduğunu ifade eden Yusuf Güzel, "Geçen yıllara göre işimiz daha iyi. Yazın ve bahar aylarında işlerimiz çok çok iyi olmaktadır. Yazın millet kola ve su içtikleri için malzeme bulabiliyoruz. Kışın yağmurdan dolayı fazla işe çıkmıyoruz. Yazın işlerin iyi olmasından dolayı günlük 70 ile 80 TL arasında para kazanmaktayız. Fakat bazen o kadar bile kazanamıyoruz" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şişe Toplayarak 'Ekmek Parası' Kazanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement